Real Madrid -tähdeltä avoin tilitys: ei aio pelata maajoukkueessa nykyisen valmentajan alaisuudessa

Real Madridin tähtimaalivahti Thibaut Courtois ilmoitti, ettei ole maajoukkueen käytettävissä nykyisen päävalmentajan alaisuudessa.

Maailman parhaimpiin maalivahteihin lukeutuva belgialainen Thibaut Courtois julkaisi X-sivustolla lausunnon, jonka mukaan häntä ei nähdä maajoukkueessa niin kauan kuin sen nykyinen päävalmentaja Domenico Tedesco on tehtävässään.

Courtois, 32, oli sivussa valtaosan viime kaudesta, mutta toipui polvivammastaan pelikuntoiseksi Mestarien liigan finaaliin, jonka Real Madrid voitti Borussia Dortmundia vastaan 2–1. Tästä huolimatta maalivahti jäi sivuun kesän EM-kisoista.

– Valmentajan kanssa tapahtuneiden asioiden ja suuren pohdinnan jälkeen, olen päättänyt, etten palaa Belgian maajoukkueeseen hänen alaisuuteensa, Courtois ilmoittaa kirjoituksessaan.

Omanarvontuntoisena pidetyn Courtois'n suhde ajautui lehtitietojen mukaan väärille raiteille Tedescon kanssa jo ennen kesän tapahtumia. 

The Athleticin mukaan Courtois oli aiemmin tyytymätön siihen, ettei hänelle annettu kapteeninnauhaa maajoukkueessa silloin, kun keskikenttätähti Kevin De Bruyne oli loukkaantumisen vuoksi sivussa komennukselta karsintapelisssä Itävaltaa vastaan.

Courtois'n sijaan Tedesco pujotti kapteeninnauhan hyökkääjä Romelu Lukakun käsivarteen. Tuon Itävalta-ottelun jälkeen maalivahtia ei ole nähty Belgian riveissä.

Courtois sanoo maajoukkueesta jättäytymisen olevan hänen tapansa tunnustaa oma vastuunsa tapahtuneesta välirikosta.

– Eteenpäin katsoessa luottamuksen puutteeni häntä kohtaan ei kuitenkaan auttaisi yhtenäisen ilmapiirin säilyttämisessä, Courtois tunnustaa.

Courtois kertoo käyneensä asiasta useita keskusteluita Belgian jalkapalloliiton kanssa ennen päätöksensä julkistamista.

Courtois on tätä ennen ollut Belgian ykkösmaalivahti jo viimeisen kymmenen vuoden ajan. Kesän EM-turnaus oli ensimmäinen arvokilpailu sitten vuoden 2012, jossa Punaisten paholaisten maalinsuulla torjui joku muu Courtois.

Lue myös:

    Uusimmat