Red Bullin soppa sakenee – sisartallin kuskilta kitkerää puhetta kuumista F1-huhuista: "Olisi outoa"

F1-sarjassa ajavan RB:n japanilaiskuljettaja Yuki Tsunoda on ottanut kantaa Red Bullin Sergio Perezin tulevaisuuden ympärillä pyöriviin spekulaatioihin.

Perez solmi aiemmin kesällä kaksivuotisen jatkosopimuksen Red Bullin kanssa, mutta viime kisojen heikot suoritukset ovat herättäneet spekulaatioita meksikolaisen tulevaisuudesta.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner otti painavasti kantaa Perezin vaisuuteen Silverstonen F1-osakilpailun jälkeen.

– Hän tietää, että on kestämätöntä jäädä ilman pisteitä. Meidän täytyy saada pisteitä tuolla autolla, ja hän tietää sen, Horner kommentoi medialle.

Perez aloitti kauden vahvasti ajamalla viiden ensimmäisen kisan aikana palkintokorokkeelle neljästi. Tämän jälkeen konkarikuskin tulostaso on romahtanut rajusti ja Silverstonessa Perez jäi täysin ilman pisteitä.

LUE MYÖS:

Kuljettajien MM-taulukossa vasta kuudentena oleva Perez tiedostaa itsekin, että hänen on suoriuduttava radalla paremmin.

– Minusta se on ilmiselvää. Minä olen ensimmäinen ihminen, joka ei ole tyytyväinen viimeisimpiin tuloksiin. Minä olen ensimmäinen, joka haluaa päästä takaisin huippuiskuun. Se on tämän viikonlopun päätavoite, Perez toteaa F1:n sivuilla.

– Olen ollut tässä bisneksessä pitkään, joten tiedän, että jos saan hyvän viikonlopun tulevissa kisoissa, kauteni voi näyttää todella erilaiselta. Nyt on keskityttävä asioihin, joita minä voin muuttaa ja loput asiat eivät ole minun käsissäni.

Vaikka Perez solmi kesäkuussa kaksivuotisen jatkosopimuksen Red Bullin kanssa, on meksikolaisen nimeä pyöritelty vahvasti jo potkuhuhuissa. Huhut saivat tuulta alleen Silverstonen jälkeen, kun Red Bullin kuljettaja-akatemiaan kuuluva ja viime kaudella Daniel Ricciardoa tuurannut Liam Lawson hyppäsi Red Bullin puikkoihin tallin testeissä.

Torstain mediatilaisuudessa oman lusikkansa soppaan työnsi myös Red Bullin sisartalli RB:n riveissä ajava Yuki Tsunoda, joka kärkkyy itse paikkaa Max Verstappenin rinnalla.

– Jos he valitsevat Liamin, se olisi outoa. En kuitenkaan usko siihen. Liam teki hyvää työtä, kun hän ajoi tallissa, mutta uskon, että minä olen tehnyt enemmän. Katsotaan, miten asiat menevät. Loppujen lopuksi he tietävät kyllä, miten käsitellä kuljettajia, Tsunoda sanoo.

Japanilaiselta tiedusteltiin, kokeeko hän ansaitsevansa paikan Verstappenin tallikaverina.

– Kyllä. Tunnen olevani valmis taistelemaan kärkitalleja vastaan korkeimmista sijoista – jopa Maxia vastaan. Red Bull kuitenkin tekee sen päätöksen, enkä minä voi vaikuttaa siihen. Yritän vain omiin suorituksiini.

Lue myös:

    Uusimmat