Reino- ja Aino-tossujen valmistukselle on löytynyt jatkaja. Suosittujen tossujen valmistus on uhannut loppua, koska tossuja valmistanut yhtiö PK Kappi meni konkurssiin.
Asiasta kertoo tossuja valmistavan PK Kappi Oy:n toimitusjohtaja Arto Huhtinen Kauppalehdelle. Hän kertoo olevansa helpottunut siitä, että kauppa on tehty.
– Ostaja on sellainen, joka selkeästi haluaa jatkaa tuotemerkin kanssa, Huhtinen sanoo.
Myös PK Kappin konkurssipesää hoitava Jussi Laakkonen asianajotoimisto Fennosta vahvistaa kaupan. Hän kertoo, että sopimuksessa ei ole vielä nimiä alla, mutta kauppa on käytännössä varma.
Uusi omistaja tiedottanee asiasta itse torstaiaamuna. Laakkonen korostaa, että hän ei voi kertoa yksityiskohtia kaupasta tai uudesta omistajasta.
Huhtinen kertoo uskovansa, että uusi omistaja ostaa brändin sen arvostuksen ja sitoutuneen asiakaskunnan vuoksi.
– Täytyy onnitella heitä hyvästä ostoksesta, harvoin saa 1,5 miljoonaa sitoutunutta asiakasta, jotka ovat merkkiin kiintyneitä.
Työsuhteet päättyvät huomenna
Lieksassa sijaitsevan kenkätehtaan työntekijöiden työsuhteet päättyvät huomenna. Huhtinen sanoo, että hän ei voi kommentoida, jatkuuko tossuvalmistus Lieksassa. Tehtaan jatko ja kenkien valmistuspaikka ovat kiinni uudesta omistajasta.
Tehtaalla työskentelee vielä tänään ja huomenna 17 työntekijää. Lieksassa on vielä tällä viikolla valmistettu tossuja noin 400–500 paria päivässä.
Pirkanmaan käräjäoikeus asetti tossuja valmistavan yrityksen PK Kappi Oy:nkonkurssiin maaliskuussa. Merkin ostajaehdokkaita on sen jälkeen uutisoitu olleen useita.
Huhtinen kertoo, että brändiä kohtaan oli paljon kiinnostusta ja asiallisia tarjouksia.
– Tässä nähtiin konkurssin raadollinenkin puoli: oli sellaisia jotka vain kokeilivat, jos eurolla saisi.
Yli miljoonan velat
Reino- ja Aino-tossuja valmistavalla PK Kappi Oy:llä on yli miljoonan euron velat.
Kauppalehden Pirkanmaan käräjäoikeudesta saaman konkurssihakemuksen mukaan yhtiön suurin velkoja on Finnvera , jolla on saatavia noin 800 000 euroa.
Verohallinnon osuus veloista on noin 360 000 euroa ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman noin 90 000 euroa. Lisäksi yhtiöllä on muita ostovelkoja noin 185 000 euroa.
Yhtiön merkittävimmiksi omaisuuseriksi on listattu noin 650 000 euron myyntisaamiset sekä noin 350 000 euron vaihto-omaisuus. Tavaramerkin arvoksi hakemuksessa mainitaan noin 200 000 euroa.
Huhtinen kertoi aiemmin, että lopullinen niitti oli se, kun keskusliikkeet vähensivät rajusti tossutilauksiaan.