Riikka Purra hämmästelee pääluottamusmies Mällisen Putin-vertausta HS:ssa: "Ihan oikeasti?"

1:57img
Näin kahden viikon poliittiset lakot vaikuttavat Suomen vientiin, polttoainejakeluun ja talouteen.
Julkaistu 11.03.2024 11:43
Toimittajan kuva

Jari Heikkilä

jari.heikkila@mtv.fi

Valtiovarainministeri Riikka Purra hämmästelee SSAB:n pääluottamusmies Timo Mällisen ja Helsingin ahtaustyöntekijät ry:n puheenjohtaja Pasi Boehmin Helsingin Sanomien haastattelussa esittämiä kommentteja ja vertauksia.

HS oli haastatellut tänään julkaistuun juttuunsa kolmea lakkoilijaa tavoitteenaan ymmärtää, mitä työntekijät lakoilta lopulta haluavat ja kuinka pitkään työtaisteluita ollaan valmiita jatkamaan.

– Orpo on kuin Putin ja Purra kuin Zaharova. Ja työntekijät ovat Navalnyi, sanoo SSAB:n Raahen terästehtaan pääluottamusmies Timo Mällinen. 

Mällinen vertaa siis pääministeri Petteri Orpoa Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin ja Purraa Venäjän ulkoministeriön tiedottajaan Marija Zaharovaan. Työntekijöitä hän vertaa kuolleeseen venäläiseen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyihin.

Lue myös: Erto ilmoitti lakoista taloushallinnossa, sosiaalialan järjestöissä ja optisella alalla

HS:n mukaan Mällinen halusi käyttää juuri tätä rinnastusta nyt käynnistyvän työtaistelun alla. Mällisen mukaan hallitus on tilanteessa työnantajien puolella.

– Tällä tavalla tapetaan demokratia, se on tässä uhrina, hän toteaa.

Purra kommentoi väitteitä tuoreeltaan viestipalvelu X:ssä. Hän on kerännyt viestiinsä HS:n jutussa esitettyjä väitteitä. Purra toteaa viestintä loppuun lyhyesti: ”Ihan oikeasti?”

Hallituksen esityksen mukaan ammattijärjestö voisi tulevaisuudessa saada laittomista lakoista enimmillään 150 000 euroa ns. hyvityssakkoa. Mällisen mukaan työntekijät ajettaisiin tällöin taloudellisesti nurkkaan.

Lue myös: Lakko hiljensi Vuosaaren sataman, AKT:n mukaan ahtaajat taistelevat suuremman joukon puolesta – MTV Uutiset seuraa

Helsingin ahtaustyöntekijät ry:n puheenjohtaja Pasi Boehm puolestaan toteaa haastattelussa, että lakkoilu on työntekijöiden ainoita keinoja vaikuttaa hallituksen päätöksiin.

– Jos meillä halutaan diktatuurihallitus, joka sanelee kaiken, ja kansa ei saa sitä vastustaa millään tavalla, niin sitten sääntöjä voidaan muuttaa. Meillä on tuossa itänaapurissa maa, jossa ei saa kritisoida hallituksen tekemisiä. Ja samoin Pohjois-Korea on niitä maita, joissa poliittisia lakkoja ei saa olla, Behm sanoo.
 

Tuoreimmat aiheesta

Lakot