Rishi Sunak eroaa puolueensa johdosta

Rishi Sunak tunnusti aiemmin aamulla konservatiivipuolueen hävinneen vaalit ja onnitteli tilalle nousevaa työväenpuolueen Keir Starmeria.

Pääministerin pestin tänään jättänyt Sunak kertoi eroavansa puolueensa johtajan tehtävästä virka-asunnollaan pidetyssä tiedotustilaisuudessa hieman ennen yhtä iltapäivällä Suomen aikaan.

Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Tiedotustilaisuuden jälkeen Sunak matkasi BBC:n mukaan yhdessä vaimonsa kanssa tapaamaan kuningas Charlesia Buckinghamin palatsiin. Tapaamisen aikana Sunak jätti virallisen eroilmoituksensa pääministerin virasta kuninkaalle, kuten maassa on tapana.

Sunak kertoi pitämässään tiedotustilaisuudessa, ettei aio kuitenkaan erota puolueen puheenjohtajan tehtävästä ennen kuin viralliset valmistelut seuraajan valinnalle on tehty.

– On tärkeää, että 14 hallitusvuoden jälkeen konservatiivipuolue rakentuu uudelleen, mutta myös ottaa vastaan sen roolin oppositiossa ammattimaisesti ja tehokkaasti, Sunak kertoi tiedotustilaisuudessa.

Sunak antoi myös kunnianosoituksen uudeksi pääministeriksi nousevalle Keir Starmerille. Hän myös muistutti, että Starmer ottaa vastaan yhden haastavimmista töistä ja vielä epävakaassa maailmantilassa.

– Hän ja hänen perheensä ansaitsevat parhaan ymmärryksemme samalla kun he käyvät läpi suuren muutoksen heidän elämiinsä näiden ovien takana.

Sunak kiitti tiedotustilaisuudessa myös hänen puoluetovereitaan, vaimoaan ja tyttäriään.

Lue myös:

    Uusimmat