Risto Dufva heitti ironiaa SM-liigan villeistä maalijuhlista – "Ihan noin vakavasti ei olisi tarvinnut ottaa"

Maalikooste: Sport - JYP 6:24
Videolla maalikooste ottelusta Sport-JYP.

JYPin kanadalaishyökkääjä Reid Gardiner (3+1) täydensi Liigassa hattutempun perjantaina Vaasassa toisen erän viimeisillä sekunneilla. Hän johti JYPin kahden tappion jälkeen 6–5-vierasvoittoon Sportista.

Avauserän jälkeen Sport johti ottelua lukemin 2–0, mutta toisessa erässä JYP iski kiekon Sportin verkkoon kuudesti.

Hukassa olleen Sportin kannattajapääty buuasi joukkueen toiselle erätauolle, jonne JYP siirtyi puolestaan kahden maalin vierasjohdossa lukemin 6–4.

Päätöserään Sport vaihtoi maalivahti Rasmus Reijolan tilalle tolppien väliin Miroslav Svobodan. Vaasalaiset nousivat Axel Holmströmin (2+0) osumalla vielä maalin päähän, mutta JYP korjasi voiton .

– Ihan noin vakavasti ei olisi tarvinnut kasariteemaa ottaa. Tämä tuloshan oli kuin 1980-luvun playoff-peleissä, Sportin päävalmentaja Risto Dufva tuhahti.

– En tiedä, kenen hallussa tuo oli, oliko edes herrankaan hallussa missään vaiheessa. Tuollaista nuoralla tanssimista tuo oli alusta loppuun, JYPin päävalmentaja Mikko Heiskanen puolestaan asetteli.

JYPin nuori puolustaja Jesse Pulkkinen (1+0) ja Sportin ruotsalaispakki Theodor Johnsson iskivät perjantaina uransa ensimmäiset maalit jääkiekkoliigassa.

– Oli kyllä aikamoinen peli. Meni tuollaiseksi maalintekokisaksi, mutta onneksi tämä pystyttiin voittamaan, Pulkkinen huokasi.