Ristomatti Hakola joutui turvautumaan lainakapuloihin – omistajalle naseva piikki Viaplaylla: "Vähän lihavampi"

Ristomatti Hakola oli Oberhofin 20 kilometrin perinteisen kisassa komeasti yhdeksäs, vieläpä Perttu Hyvärisen lainasuksilla. Hyvän kilpailun hiihtänyt Hakola piikitteli Hyväristä Viaplayn haastattelussa, vaikka lopputulos jäikin hampaankoloon.

Hyvästä kiristään tunnettu Hakola oli mukana aivan voittokamppailussa asti loppusuoralla, mutta jäi niin sanotusti pussiin. Kaikilla neljällä hiihtokaistalla oli mies Hakolan edessä, eikä suomalaisella ollut tilaa esitellä kirikykyään. Hakola oli epäonnekseen hitaimman kirimiehen, Ruotsin William Poromaan, takana ja jäi siksi yhdeksänneksi.

Jos kaistaa olisi ollut, olisi lähellä ollut pallipaikka. Harmi homma. Ei mennyt oikein askelmerkit tossa lopussa, Hakola harmitteli Viaplayn haastattelussa.

Hakola joutui hiihtämään kilpailun Perttu Hyvärisen suksilla, koska hänen omansa eivät tulleet perille Oberhofiin lentomatkan jälkeen. Hakolalla riitti huumoria maalissa, vaikka kiritappio harmittikin miestä.

– Pera on vähän lihavampi, niin ehkä joutui laittaa vähän liikaa pitoa, Hakola piikitteli maajoukkuekaverinsa suuntaan.

Kaiken kaikkiaan Hakolan suoritus oli plusmerkkinen, sillä alkukaudesta hän ei ole päässyt kovin paljon maailmancupin startteja hiihtämään. Ennen kauden alkua Jämin jänteen hiihtäjä paljasti, että hän on kärsinyt häpyluun tulehduksesta, mikä on vaikeuttanut harjoittelua suuresti. Oberhofin yhdeksäs sija oli Hakolalle kauden tähän mennessä paras maailmancupsijoitus.

Lue myös:

    Uusimmat