Iivo Niskanen manasi Viaplaylla – myönsi virheensä: "Kaikki tai ei mitään"

Iivo Niskanen piti hyvää vauhtia Oberhofin 20 kilometrin perinteisen kisassa useaan otteeseen ja yritti sillä saada muut karistettua kannoiltaan. Lopulta suomalaisässä taipui sijalle yksitoista. Maalissa Niskanen myönsi taktiikkavirheensä.

Oli hyvä veto, mutta huono taktiikka. Olisi pitänyt säästää kaikki (paukut) tuohon loppuun, Niskanen manasi Viaplaylla.

Niskanen lähti pitämään vauhtia jo toisella kierroksella, eli noin viiden kilometrin hiihdon jälkeen. Toinen kunnon rykläisy nähtiin viimeisellä kierroksella, kun suomalainen yritti tiputtaa muut kyydistä.

– Ajattelin että kokeilen viimeisellä kierroksella. Sainkin vähän eroa aikaan, mutta stadionille tuultaessa oli saamarinmoinen vastatuuli, Niskanen kertoi kisan loppuvaiheista.

– Tiesin kyllä, että jos porukka tulee uudelleen kiinni, niin kiri on silloin syöty. Oli minulla kaikki pelissä viimeisen mäen päältä, mutta oli karmiva peesihyöty tänään.

Niskanen myönsi kisan jälkeen, että taktiikka olisi pitänyt olla toinen.

– Olisi pitänyt säästää kaikki tuohon loppuun. Turhaan olin neljä kertaa edessä siinä vastatuulipätkällä, mutta yritin viimeisellä kierroksella voitosta hiihtää. Oli kaikki tai ei mitään. Ei ollut lopussa enää paukkuja, suomalainen sadatteli.

Niskanen palasi tänä viikonloppuna maailmancupiin sairastelunsa jälkeen. Oberhofin perinteisen hiihto osoitti, että hän on hyvässä kunnossa, ja loppukauden kilpailuissa Niskanen voidaan laskea mukaan kärkipään kahinoihin.

Lauantain kilpailun voitti Norjan Erik Valnes. Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisen kuudes.

Lue myös:

    Uusimmat