RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson lähtee puolueen puheenjohtajakisaan

RKP:n Otto Andersson tavoittelee puolueen puheenjohtajuutta. Nyt puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimiva Andersson kertoi asiasta tänään tiedotustilaisuudessaan.

RKP:n puheenjohtajakisa käynnistyi toden teolla helmikuun lopulla, kun puoluetta pitkään johtanut Anna-Maja Henriksson ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta. Hän on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2016 asti ja kertoi tammikuussa asettuvansa ehdolle kesän eurovaaleihin.

Aiemmin halustaan puheenjohtajan pallille on kertonut eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz. Paikan tavoittelua on kertonut harkitsevansa myös Henrik Wickström, yksi RKP:n varapuheenjohtajista.

RKP:n uusi puheenjohtaja todennäköisesti valitaan puoluekokouksessa kesäkuun puolivälissä, mutta sitä varten on mahdollista myös pitää ylimääräinen puoluekokous syksyllä. Asia varmistunee lähiviikkoina.

Uusi puheenjohtaja saa paljon sananvaltaa siinä, miten jaetaan puolueen ministerisalkut pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksessa. Puheenjohtaja saa kuitenkin samalla johdettavakseen puolueen, jota hiertää hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa ja jonka kannatusta hallitustyöskentely näyttää viime aikoina rokottaneen.

Lue myös:

    Uusimmat