Robinhon raiskaustuomiossa uusi käänne

Entinen jalkapallotähti, brasilialainen Robinho joutuu kärsimään Italiassa raiskauksesta saamansa yhdeksän vuoden vankeustuomion kotimaassaan, brasilialainen tuomioistuin päätti keskiviikkona. Asiasta uutisoi useiden muiden medioiden tavoin Die Welt.

Robinhon asianajaja ilmoitti päämiehensä valittavan päätöksestä.

Tämä on uusin käänne vuosia jatkuneessa oikeuskäsittelyssä. Robinho tuomittiin 2017 italialaisessa tuomioistuimessa vankeusrangaistukseen vuonna 2013 tapahtuneesta raiskauksesta.

Oikeus katsoi, että Robinho ja viisi muuta miestä raiskasivat tammikuussa 2013 syntymäpäiväänsä juhlineen naisen milanolaisessa yökerhossa.

Robinho valitti tuomiosta, ja tapaus eteni lopulta Italian korkeimpaan oikeuteen, joka vahvisti tuomion tammikuussa 2022.

Robinho oli tällä välin palannut kotimaahansa. Brasilia ei luovuta kansalaisiaan ulkomaille ulkomaisissa tuomioistuimissa langetettujen tuomioiden vuoksi. Siksi Italian viranomaiset vaativat, että Robinho joutuisi kärsimään rangaistuksensa kotimaassaan.

Keskiviikkona julki tullut tuomioistuimen päätös koski tätä vaatimusta.

Robinho pelasi Brasilian paidassa sata maaottelua ja teki niissä 28 maalia. Hän voitti Copa American ja Confederations Cupin sekä pelasi kahdessa MM-lopputurnauksessa. Hän edusti seurajoukkueissa Real Madridia, Manchester Cityä ja Milanoa.

Lue myös:

    Uusimmat