Ronja Alatalo poistuu Salatuista elämistä – paljastaa lähtönsä syyn

Kurkista Salkkareiden seuraavaan viikkoon 0:44
Katso videolta Salkkarit-kurkistus!

Ronja Alatalo poistuu Salatuista elämistä.

Salatut elämät -sarjassa koittaa lähdön hetki, kun JP:n ahtaalle ajama Hani sekä hahmoa esittävä näyttelijä Ronja Alatalo jättävät Pihlajakadun taakseen.

Alatalo kertoo MTV Uutisille poistuvansa Salatuista elämistä saatuaan tilaisuuden kokeilla siipiään toisenlaisten hommien parissa.

– Ollakseni aika nuori, olen saanut tehdä jo kahta Suomen suurimmista päivittäissarjoista, eli aikoinaan monta vuotta Uusi päivä -sarjaa Ylellä ja nyt Salkkareita pari vuotta, hän kertaa.

– Joissain kohtaa havahduin siihen, että olen 25-vuotias ja tehnyt aika monta sataa valmista jaksoa päivittäissarjoja sekä vieraillut suomalaisten olohuoneissa, mikä on ollut valtava kunnia. Mutta nyt tuli tilaisuus tehdä vähän jotain muuta ja tutkia, mitä kaikkea muuta voisin olla, hän kertoo.

Alatalo kuvailee Hanin poistuvan Salkkareista pikaisesti, mutta hyvin ymmärrettävistä syistä. Hän toteaa hahmon parivuotisen taipaleen Pihlajakadulla olleen melko myrskyisä.

– Siellä on ollut vaikka minkälaista romanssia ja perintöriitaa. Juuri, kun hänen perheasiansa ovat olleet kasassa, niin suhdehommat ovat alkaneet vähän rakoilemaan, puhumattakaan siitä, että hänellä on melkein henki lähtenyt yhdessä kohtaa. Vähemmästäkin menee nuorella naisella pää sekaisin, hän kertaa hahmonsa käänteitä. 

Alatalo jättää Salkkarit-työnsä haikeissa tunnelmissa. Suurin syy haikeuteen on sarjan työyhteisöstä irtautuminen. Alatalo kertoo sarjan parissa huhkivista työkavereista tulleen hänelle valtavan rakkaita.

– Tämä on tuntunut kodilta ja perheeltä. Kun teimme viimeisiä kohtauksia Laitelalla, niin kyllä se tuntui niin kotoisalta kuin työtilanne voi vain tuntua, hän kertoo.

Alatalo haluaakin antaa kehut ruutuperheelleen Laiteloille, eli Ismoa esittävälle Esko Koverolle ja Kallea esittävälle Pete Latulle

– Heiltä saamani tuki, tsemppi ja kannustus ja tietysti myös lempeä ohjaus sekä opit ovat olleet ihan korvaamattomia. Olen ihan valtavan onnellinen, että olen saanut tehdä tätä juuri heidän kanssaan, hän sanoo. 

Samaan aikaan, kun Alatalo kokee haikeutta, roihuaa hänen sisimmässään kuitenkin myös innostus hänen kääntäessään elämässään uuden sivun. 

– Luonto on kotini, ja jaksan aina ihailla syklejä ja kiertokulkua meissä ihmisissä ja maailmassa. Sen sijaan, että ajattelisin elämän olevan lineaarista, alkavan alusta ja menevän kohti korkeuksia, ajattelen sen olevan enemmänkin sykli, ja nyt alkaa taas uusi kierros, hän sanoo.

Alatalo kertoo saaneensa kokea mahtavia kohtaamisia Salkkarit-fanien kanssa. Hänestä on ollut sekä hellyttävää ja mahtavaa että ilahduttavaa ja kiinnostavaa huomata, miten lempeitä katseita hän saa esimerkiksi kaupungilla liikkuessaan.

– Ihmiset moikkailevat ihan kuin olisin vaikkapa heidän ystävänsä, naapurinsa tai tuttunsa. Siitä tulee olo, ettei tässä ole perinteistä fani-idoli-asetelmaa, vaan jokin tuttavuuden taso, jota on vaikea selittää, hän kertoo.

– Silloin tajuan, että hahmo, jolle annan kehoni, mieleni ja ääneni, viettää konkreettisesti aikaa ihmisten olohuoneissa. Siitä voi tulla olo, että hei, minähän tunnen tuon tyypin, ja ihmiset vähän hämmentyvät tajutessaan, että ovat moikanneet minua, mutta minusta on ihanaa moikata takaisin kuin kaveria. Se on ilahduttavaa tässä katsojakunnassa, hän jatkaa.

Alatalo haluaa kiittää kaikkia Salkkarit-katsojia, jotka ovat kulkeneet mukana Hanin matkassa. Hän on kertomansa mukaan saanut valtavan ihanaa palautetta ja ollut häkeltynyt siitä, miten ihanasti Hani on otettu vastaan ja miten hahmon puolella on oltu.

– On ollut ilo ja kunnia saada vierailla ihmisten olohuoneissa, hän hymyilee.

Salatut elämät ma-pe MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jaksot perjantaisin MTV Katsomo+ -tilauksella. 

Lue myös:

    Uusimmat