Ronnie O'Sullivan sai seuraa – myös kolmas snookertähti murtautumassa uskomattomaan kerhoon

Skotlantilaisesta John Higginsistä tuli torstai-iltana vasta snookerhistorian toinen pelaaja, joka on yltänyt tuhanteen sadan pisteen sarjaan kilpailullisissa otteluissa. 

Higgins, 49 saavutti rajapyykin English Open -turnauksessa. Hän hävisi ottelun erin 3–4 puolivälieriin edenneelle Mark Allenille, mutta sai illan ylivoimaisesti äänekkäimmät suosionosoitukset 5. framen päätteeksi. 

Siinä Higgins teki ottelun toisen "satasensa" 105 pisteen sarjalla. Tämä vei hänet tuhannen sadan pisteen sarjan kerhoon Ronnie O'Sullivanin (1 272) seuraksi (video alla). O'Sullivan ylsi rajaan viisi vuotta sitten.

– Tämä on hyvä saavutus. Olen pelannut tätä peliä niin pitkään päästäkseni tuohon. Siitä pitää olla ylpeä, Higgins kommentoi Eurosportin mukaan

– Ollakseni rehellinen, halusin päästä rajan yli ennen Juddia (Trump). Minulla on kuitenkin 14 vuoden etumatka häneen, nelinkertainen maailmanmestari jatkoi.

Judd Trump, 35, hinasi oman lukemansa 998:aan aiemmin torstaina. 

– On hienoa olla toinen Ronnie O'Sullivanin jälkeen, hän on historian paras (pelaaja). Judd jatkaa vielä pitkään, ja todennäköisesti rikkoo Ronnien satasennätyksen, Higgins summasi.

Trump huomioi asian sosiaalisessa mediassa. 

– Onnittelut John Higginsille tuhannesta satasesta. Mikä ura! Trump hehkutti Twitterissä

Myös ottelun voittanut Mark Allen ylisti Higginsiä pelaajana ja ihmisenä. 

– Hän ansaitsee tämän täysin. Hän on niin vaatimaton persoona, vaikka hän on yksi lajin suurimmista. Hän on aina ollut tuollainen. 

– Oli niin hienoa olla osa tätä. 

Neljäntenä sadan pisteen sarjojen listalla on Neil Robertson (948) ja viidentenä Mark Selby (835). Molemmat heistä on aktiivipelaajia. 

Lue myös:

    Uusimmat