"Kelvoton" Ronnie O'Sullivan kiehumispisteessä – lateli uhkaavaa puhetta

Englantilainen snookertähti Ronnie O'Sullivan koki 2–4-yllätystappion kiinalaiselle He Guoqiangille English Open -turnauksen avauskierroksella tiistaina. 

He oli tyrmätä O'Sullivanin pystyyn, sillä hän johti ottelua jo 3–0 ennen kuin seitsenkertainen maailmanmestari vastasi 56:n ja 59 pisteen sarjoilla. He sinetöi voittonsa kuudennessa erässä 50 pisteen sarjalla. 

He oli kellistänyt O'Sullivanin 3–0-lukemin jo Champions Leaguen lohko-ottelussa kesällä. 

– Tuntuu suurenmoiselta voittaa hänet jälleen. Tämä on epätodellinen tunne, ihan kuin näkisin unta. En odottanut lainkaan voittavani uudestaan, 24-vuotias He tunnelmoi World Snooker Tourin mukaan

– Areenalla on paljon katsojia, ja kaikki kannustivat häntä (O'Sullivania). Pystyin keskittymään ainoastaan omaan suoritukseeni. 

He kohtaa toisella kierroksella skotlantilaisen Stephen Maguiren

O'Sullivanin alkukausi on ollut odotuksiin nähden iso pettymys. Hän ei ole saavuttanut vielä yhtäkään finaalipaikkaa. Viime kaudella 48-vuotias O'Sullivan voitti viisi turnausta.

Hän vaahtosi suoritustasostaan dramaattiseen tyyliin He-ottelun jälkeen. The Sun tiedusteli häneltä muun muassa sitä, miksi hän suosi lyönneissä enemmän vasenta kättään. 

– Koska olen täysin kelvoton, O'Sullivan täräytti ja jatkoi uhkaavaan tyyliin. 

– Unohtakaa MM-kisat. Rehellisesti minua ei edes kiinnosta, ja jos pelini on tuollaista roskaa voin yhtä hyvin pelata vasemmalla kädellä. Voin pelata vasemmalle kädellä, nauttia ja olla kelvoton tai pelata oikealla kädellä, olla kelvoton ja olla nauttimatta.

O'Sullivan mainitsi myös, "ettei hänellä ole paljon aikaa". 

– Turha sitä on kieltää, että pelaan huonosti, enkä jaksa edes murehtia siitä. Olen vain hyväksynyt sen, mikä on itse asiassa ihan kiva tunne.

– Pelivireeni on kauhea, se on häpeällinen. Lyön niin paljon palloja ohi. 

– Jopa turnauksissa, joissa olen voittanut, vastustajat ovat hukanneet loistopaikkoja voittaa minut. 

Lue myös:

    Uusimmat