Roskapönttöjä kaatelevalle karhulle karkotuspäätös Loviisassa

Uudellamaalla Loviisan seudulla liikkunut karhu on etsinyt toistuvasti ruokaa pihojen jäteastioista yöaikaan, Itä-Uudenmaan poliisi kertoi perjantaina.

Suomen riistakeskus on antanut karhusta alueelle karkotuspoikkeusluvan.

Karhusta on poliisin mukaan tullut joitain pihahavaintoja ja se on kaatanut runsaasti roskapönttöjä Loviisan seudulla. Eläin on liikkunut alueella pääasiassa öisin, ja se vaikuttaa välttelevän ihmisiä. Kyseessä on nuori eläin, joka on etsinyt asutusten pihojen jäteastioista ruoantähteitä, poliisi kertoo. Karhusta on tehty vain muutamia näköhavaintoja.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tekevänsä yhteistyötä Suomen riistakeskuksen kanssa karhun liikkeiden seuraamiseksi.

Poliisin tiedotteessa muistutetaan myös, että tarkalla hajuaistillaan karhu löytää helposti ravintoa ihmisasetuksen läheisyydestä.

– On hyvä tarkistaa, etteivät esimerkiksi lemmikkieläinten ruuat, roska-astiat tai komposti ole helposti karhun saatavilla, koska etenkin ruokajätteet houkuttavat niitä paikalle. Sekajäteastioihin ei tulisi laittaa karhua houkuttelevia ruokajätteitä. Karhuja ei pidä myöskään totuttaa tarpeettomaan ihmisen läsnäoloon lähestymällä eläimiä tai ruokkimalla niitä esimerkiksi valokuvausta varten asutuksen läheisyydessä, muistuttaa riistapäällikkö Visa Eronen Suomen riistakeskuksesta.

Metsästäjä ja karhu kohtasivat metsässä, sitten raikui legendaarinen voimalause – kuuntele vaikka itse.

Lue myös:

    Uusimmat