Ruotsalainen tyrmäys – Kerttu Niskanen jäi toista minuuttia

Ruotsin Ebba Andersson hiihti tyrmäävään voittoon Trondheimissa plussakelissä käydyssä naisten maailmancupin 20 kilometrin yhdistelmäkilpailussa. Kerttu Niskanen sijoittui parhaana suomalaisnaisena 11:nneksi.

Suomen kärkimenijä Niskasen sivakointi takkusi hänelle lähtökohtaisesti vahvemmalla perinteisen osuudella. Hän oli 10 kilometrissä vapaalle vaihdettaessa 11:ntenä, puoli minuuttia kisaa hallinnutta Ebba Anderssonia jäljessä.

Niskanen jäi keulasta ajallisesti lisää vapaan osuudella. Hän hiihti vapaalla pitkään yhdeksäntenä, mutta sijoittui lopulta 11:nneksi, 1.08,5 minuuttia Anderssonia hitaampana.

Kisan voittanut Andersson johti kisaa vapaalle vaihdettaessa kolmella sekunnilla. Ruotsalainen onnistui repimään lisää eroa vapaan osuudella ja lopussa oli varaa höllätä tahtia. Andersson juhli voittoa lopulta 15,2 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Yhdysvaltain Jessie Digginsiin. Kolmanneksi hiihti Norjan Heidi Weng (+16,7).

Eveliina Piippo oli kilpailun toiseksi parhaana suomalaisena 24:s (+2.31,7). Anne Kyllönen sijoittui 28:nneksi (+3.31,0), Johanna Matintalo 31:nneksi (+4.04,0), Hilla Niemelä 37:nneksi (+5.06,5) ja Katri Lylynperä 41:nneksi (+6.25,6).

Joulukuun alussa koronapositiivisen testin saanut ja kisakuntonsa sen jälkeen vajavaiseksi kokenut Krista Pärmäkoski ei lähtenyt Trondheimiin kilpailemaan.

Miesten yhdistelmäkilpailu käynnistyy Suomen aikaa kello 14.15.

Trondheimissa käydään ensi kaudella, keväällä 2025, hiihdon MM-kilpailut.