Ruotsalaishiihtäjät Holmenkollenin yleisöfarssista: "Metsässä tuoksui"

Holmenkollenin maailmancupkisoissa useat nuoret norjalaiskatsojat laittoivat ranttaliksi. Ruotsalaishiihtäjät kiinnittivät kilpailun aikana huomiota yleisön poikkeukselliseen käytökseen.

Holmenkollenin maailmancupkisojen lauantaipäivästä muodostui norjalaisten osalta skandaali. Hiihtäjät suorittivat oman osansa kunnialla, mutta päihtyneet norjalaiskatsojat nousivat otsikoihin. Yleisössä nähtiin paljon tappeluita, ja useita nuoria norjalaiskatsojia jouduttiin hoitamaan vahvan päihtymisen vuoksi.

Ruotsalaishiihtäjä Moa Lundgren huomasi kilpailun aikana, että yleisö oli juhlatuulella. Päihteet haisivat ladulle asti.

– Metsässä tuoksui todella alkoholi ja joku makea, kun hiihti ohitse, Lundgren sanoo Expressenin mukaan.

Lundgrenilta tarkennettiin, puhuuko hän huumeista.

–  Sitä se oli, Lundgren vahvistaa.

Toiseksi hiihtänyt Ebba Andersson ei huomannut hajuja, mutta hänellä oli päihteiden käyttöön katsomossa selvä mielipide.

– Tuollaiset asiat eivät kuulu urheilkatsomoon, Andersson totesi.

Kisan voittanut Frida Karlssonkaan ei osannut sanoa mitään päihteiden käytöstä, mutta norjalaiskatsomosta oltiin ruotsalaiselle tylyjä.

– Sain jonkin verran buuausta osakseni viimeisellä kierroksella, Karlsson naureskeli.

– Se oli hieman kiittämätöntä. Ajattelin vain, että ettekö voi sääliä minua, sillä loppua kohti tuntui jo melko pahalta.

Holmenkollenilla katsojien liiallinen päihtyminen ja järjestyshäiriöt ovat olleet ongelma myös aikaisemmin. Tänä vuonna kilpailu aloitettiin sen takia jo kello 10.30 paikallista aikaa, mutta sekään ei hillinnyt juhlakansaa. Yli 40 katsojaa poistettiin alueelta.

– Heidät on poistettu päihtymisen takia. Nyt puhutaan nuorista, jotka ovat 16-20 vuotiaita, kisojen operatiivinen johtaja Guro Sandneskertoi norjalaislehti VG:lle.

Itse kisa oli ruotsalaisten juhlaa. Frida Karlsson voitti ylivoimaisesti ja Ebba Andersson oli toinen. Saksan Katharina Hennig oli kolmas. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena viides.

Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailun tulokset

SijaUrheilijaMaaaika
1.Frida KarlssonRuotsi2.20.20,3
2.Ebba AnderssonRuotsi+1.19,3
3.Katharina HennigSaksa+1.25,2
4.Teresa StadloberItävalta+1.25,4
5.Kerttu NiskanenSuomi+1.33,2
6.Jonna SundlingRuotsi+1.35,5
7.Astrid Öyre SlindNorja+1.36,4
8.Johanna MatintaloSuomi+1.42,3
9.Victoria CarlSaksa+1.57,5
10.Krista PärmäkoskiSuomi+3.59,1

 

Lue myös:

    Uusimmat