Ruotsalaisjuoksijalta katkera purkaus Suomen voitosta

Ruotsalaisjuoksija Samuel Pihlström avautui, että sinikeltaiset olisivat luultavasti voittaneet Suomen yleisurheilumaaottelussa, jos osa poissa olleista Ruotsin huipuista olisi ollut kilpailemassa.

Taistosta kehkeytyi toki tiukka. Naisissa Suomi löi Ruotsin viiden pisteen erolla ja miehissä kolmen pinnan turvin.

"Kaipasimme monia"

Ruotsalaislehti Expressen huomautti, että Ruotsilta puuttui riveistä Armand Duplantisin, Khaddi Sagnian, Andreas Kramerin ja Andreas Almgrenin kaltaisia tähtiä.

– Kaipasimme täällä monia. Jos osa noista nimistä olisi tullut paikalle, olisimme luultavasti voittaneet, ruotsalaisjuoksija Samuel Pihlström tilitti.

– "Mondon" (Duplantisin) ehkä ymmärrän. Mutta Krameria olisi tarvittu.

Duplantis on seiväshypyn maailmanennätysmies ja yleisurheilun supertähti. Kramer on kovan luokan eurooppalainen keskimatkojen juoksija, joka on saavuttanut 800 metrillä EM-hopeaa sekä ulkona että hallissa.

Toisaalta puuttui Suomeltakin kirkkaita huippuja. Mukana eivät esimerkiksi olleet Saga Vanninen, Ilona Mononen, Camilla Richardsson, Viivi Lehikoinen ja Samuel Purola.

Pihlström totesi, että jokainen päättää itse, mitä priorisoi kilpailukalenterissa. 

– Minusta on siistiä, että esimerkiksi (Daniel) Ståhl tuli tänne ja viskasi monsteriheiton. Hän teki työnsä.

Kiekonheittäjä Ståhl oli kilpaillut perjantaina Rooman Timanttiliigassa mutta lensi Helsinkiin lauantaina. Limppu lensi maaottelussa hänen kauden parhaimpaan tulokseensa 69,03 ja Ståhl oli kilpailussa odotetusti omaa luokkaansa.

"Surullista"

Pihlström kävi itse kaksi tuimaa voittokamppailua Suomen Joonas Rinteen kanssa. Perjantaina ruotsalainen jäi 800 metrillä toiseksi, mutta lauantaina hän pesi Rinteen maaottelun päättäneellä 1 500 metrillä. Pihlströmin voitto ei kuitenkaan riittänyt Ruotsille.

– Se on totta kai surullista, mutta samaan aikaan tuntuu, että olimme aika lähellä, vaikka paperilla näytti vaikealta, mies tuumi.

Lue myös:

    Uusimmat