Suomen pika-aiturit jyräsivät Ruotsin – Lotta Haralan hinkuyskä antoi periksi: "Tämä oli minun viimeinen aitaveto"

Suomalaiset pika-aiturit rouhaisivat korskeat pistepotit Ruotsi-ottelun toisena kilpailupäivänä. Lotta Harala, Reetta Hurske ja Saara Keskitalo juoksivat 100 metrin aidoissa kolmoisvoiton. Elmo Lakka ja Santeri Kuusiniemi nappasivat 110 metrin aidoissa kaksi kärkitilaa Suomen joukkueelle.

Pariisin olympialaisissa välieriin yltänyt Harala voitti naisten kilpailun ajalla 13,05. Hurske jäi samalla ajalla toiseksi.

– Juoksu meinasi karata kontrollista, mutta onneksi selvisin maaliin. Fiilis oli hyvä, mutta juoksu oli aika ailahteleva, Harala arvioi voittojuoksuaan.

Haralan mieltä lämmittivät eniten uran ensimmäinen Ruotsi-ottelun voitto ja Olympiastadionin tunnelma.

– Oli ihan mielettömän hyvä fiilis juosta, Harala hymyili.

Arvokisoista kaksi välieräpaikkaa

Haralan päällimmäiset kilpailulliset tavoitteet olivat Rooman EM-kisoissa kesäkuussa ja Pariisin olympialaisissa elokuun alkupuolella. Hän pääsi molemmissa kisoissa välieriin.

Kauden kohokohtiin kuului myös heinäkuinen Suomen ennätysjuoksu (12,65) sekä komea tasonnosto vuosien 2021–22 terveysongelmien jäljiltä.

– Fyysisesti olen palautunut olympialaisista ihan hyvin, vaikka minulla on ollut hinkuyskä. Henkisesti on ollut ehkä vähän hankalampaa, Harala kertoi.

– Sairastelun jälkeen piti nostaa kunto uudestaan kovalle tasolle. Se oli vähän haastavaa, mutta kyllä sitä saa ladattua, kun on tärkeä kisa.

Maaotteluvoiton jäljiltä Harala oli valmis ylimenokauteen.

– Tämä oli minun viimeinen aitaveto. Nyt alkaa breikki, Harala iloitsi.

Harala pääsee pitkästä aikaa täysin terveenä seuraavaan harjoituskauteen. Hän uskoo hyötyvänsä jatkossa nyt syksyyn hämärtyvän kesän rankasta kilpailuannoksesta.

– On tosi hyvä, että sain pitkän kilpailukauden. Olen sen ansiosta taas valmiimpi ensi kauteen, Harala arveli.

Hurske pääsi kannustamaan muita

Myös Hurske juoksi uransa parhaan kauden ja kohensi ennätyksensä aikaan 12,68. Niukka maaottelutappio ei häirinnyt hänen maaottelutunnelmiaan, kun lajista tuli täydet pisteet Suomen joukkueelle.

– 16–6-pisteet oli se, mitä lähdimme täältä hakemaan. Yhtään vähempään emme olisi tyytyneet, Hurske kommentoi kolmoisvoittoa.

Tunnelma oli myös Hurskeen mielestä maaottelussa parasta.

– On ollut tosi kivaa. Kaikilla on positiivinen fiilis ja stadionilla tosi hyvä tunnelma. Ihanaa, miten kannustetaan ennen kaikkea suomalaisia, mutta ruotsalaisia myös, Hurske kehui.

Hurske nautti myös siitä, että aitajuoksu oli ohjelmassa hyvissä ajoin ennen maaottelun päätöslajeja. Sen ansiosta hän ennätti seuraamaan myös joukkuetoverien suorituksia.

– Kilpailimme kerrankin ohjelman alkupäässä. Pääsee kannustamaan muita, Hurske juhli.

Hurskeen kauden kohokohta oli Rooman EM-kisojen kuudes sija. Pariisin olympialaisissa hän pettyi karsiuduttuaan epäonnekkaasti välieristä, vaikka hän juoksi keräilyerissä hyvän ajan 12,83.

Maaottelussa kolmanneksi sijoittuneen Keskitalon aika oli 13,31. Myös hän ylsi tällä kaudella komeaan tasonnostoon, kun ennätys koheni 0,26 sekuntia aikaan 12,84.

Lue myös:

    Uusimmat