Kuningas Kaarle Kustaalta viime hetken pakit – Ruotsin olympiahuipulla heräsi epäilykset todellisesta syystä

Katso videolta: Armand Duplantis taivutti seiväshypyn olympiakultaa uudella maailmanennätyksellä.

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan puuttuminen ruotsalaisittain suuresta olympiaottelusta hämmästyttää länsinaapurissa.

Maailmanrankingin ykkösenä oleva Ruotsin pari David Åhman ja Jonatan Hellvig pelasi tiistaina miesten rantalentopallon puolivälieräottelua Brasilian Evandro Oliveiraa ja Arthur Lancia vastaan. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia peruuttivat ruotsalaislehti Expressenin mukaan menonsa peliin viime hetkellä. 

Pariisissa oleva kuningaspari oli alun perin aikonut katsoa ottelun. Ruotsin olympiakomitean mukaan "ohjelman viivästysten" takia kuningas ja kuningatar jättivät kuitenkin matsin väliin.

– Kuningas hylkäsi Ruotsin ottelun – meni "Mondon" mitaliseremoniaan, Expressen otsikoi.

"Sääli"

Ruotsin kaksikko päihitti Brasilian parin erin 2–0 ja eteni välieriin, jotka otellaan torstaina. Aiemmin ruotsalaiset olivat päihittäneet kuubalaiskaksikon Jorge Alayo ja Noslen Díaz neljännesvälierissä 2–1. 

Lohkovaihe oli vielä ruotsalaisittain nihkeä. Ruotsi voitti vain yhden kolmesta lohkopelistään ja eteni täpärästi lohkokolmosena jatkoon. 

– Ehkä he (kuningas ja kuningatar) luulivat, että häviäisimme lohkovaiheen jälkeen. Nyt heillä on kuitenkin mahdollisuus tulla seuraavaan otteluun. He ovat sitten tervetulleita katsomaan, Ruotsin pelaaja David Åhman sanoi.

Hänen parinsa Jonatan Hellvig sanoi, että kuningasparin puuttuminen oli "sääli".

– Olisi ollut uskomaton kunnia saada heidät paikalle. En tiedä, meidän täytyy toivoa, että he ilmestyvät seuraavaan otteluun, Hellvig kommentoi.

Ruotsalaiskaksikko on lähellä pitkäaikaista unelmaansa, olympiamitalia. Åhman ja Hellvig ovat saavuttaneet aiemmin yhdessä MM-hopean ja kaksi Euroopan mestaruutta. 

Lue myös:

    Uusimmat