Ruotsin hiihtotähti vetäytyi lähtöviivalta – huolissaan jatkosta: "En selviä Tour de Skistä"

Ruotsalaishiihtäjä Frida Karlsson jää sivuun Norjan Trondheimissa sunnuntain kilpailtavasta maastohiihdon maailmancupin perinteisen kympiltä.

Lauantain 20 kilometrin yhdistelmäkisassa Karlsson sijoittui 14:nneksi jäätyään voittaja Ebba Anderssonista minuutin ja 50 sekuntia.

Karlssonin nimi poistettiin sunnuntain 10 kilometrin kisan lähtölistalta vain muutamia tunteja ennen starttia.

– Eilisen yhdistelmähiihdon jälkeen Frida koki, ettei hänen kroppansa ole aivan palautunut haluamalleen tasolle, jotta hän voisi kisata kolme kovaa kilpailua peräkkäin, valmentaja Andreas Domeij kommentoi.

Karlsson sairasti marraskuun Rukan maailmancupin kisojen jälkeen koronaviruksen, josta palautuminen on yhä kesken. Lauantain perinteisen osuus oli myrkkyä 24-vuotiaalle hiihtotähdelle. Vaikka vapaan hiihtotavan kisassa vauhti paranikin, hän oli menostaan murheissaan.

– Tällä kropalla en selviä Tour de Skistä, Karlsson valitteli Expressenille.

– Olen yhä hieman huolissani. En todellakaan tunnista itseäni siitä. Täytyy mennä kotiin tekemään suunnitelmia jatkoa varten.