Ruotsin piina oli lähellä jatkua – jatkoaikaratkaisu varmisti nuorten MM-kiekon välieräparit

Ruotsin ja Sveitsin puolivälieräkohtaamisesta jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Göteborgissa kehkeytyi jännitysnäytelmä.

Alkuun näytti siltä, ettei Ruotsi anna Sveitsille mahdollisuutta yllätykseen. Peli ehti vanheta vain puolitoista minuuttia, kun Otto Stenberg vei Ruotsin johtoon kisojen neljännellä maalillaan. Avauserän lopulla Juniorkronornan ylivoimapeli tuotti tulosta ja Jonathan Lekkerimäki tuplasi johdon.

Kisaisäntä ei kuitenkaan saanut pudotettua haastajaa kyydistä. Jan Hornecker teki kavennuksen toisen erän lopulla ja kolmannen erän puolivälin lähestyessä Scandinaviumin yleisö oli jo epäuskossa. Nick Meile pisti pelin tasoihin.

Kolmannen erän loppu oli kuumaa taistelua, ja kotiyleisö reagoi vahvasti kun sveitsiläiset pitivät Ruotsin pelaajia pihdeissä kovilla otteillaan.

Pelikellossa oli 58.10, kun Ruotsi pääsi ylivoimalle. Ei tulosta ja ottelu eteni jatkoajalle. Ruotsi sai uuden ylivoimamahdollisuuden jatkoajalla ja lopulta Axel Sandin-Pellikka laukoi Ruotsin neljän parhaan joukkoon.

Ruotsi kohtaa välierässään Tshekin, joka yllätti tiistaina Kanadan. Toisessa välierässä kohtaavat Suomi ja Yhdysvallat. Välierät pelataan torstaina, mitalipelit perjantaina.

Ruotsi jatkaa siis mestaruusjahtia kotiyleisön edessä. Ruotsi on voittanut nuorten maailmanmestaruuden jääkiekossa vain kahdesti, vuosina 1981 ja 2012. Edellisissä kotikisoissaan vuonna 2014 Ruotsi sai hopeaa, kun Suomi oli finaalissa parempi.

 

Lue myös:

    Uusimmat