Rydman jatkoi mediahyökkäystä heti saatuaan luottamuksen – nyt puhuu Petteri Orpo Avulle: "Hän meni aika pitkälle"

Jussi Saramo reagoi Ville Rydmanin luottamukseen: "Hallituksella on kaksoisstandardit" 4:25
Katso myös: Jussi Saramo Wille Rydmanin luottamuksesta – "Hallituksella on kaksoisstandardit"

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo Apu-lehden haastattelussa aikovansa vielä palata Wille Rydmanin (ps.) median arvostelua koskeviin kommentteihin.

Petteri Orpo (kok) sanoo Avussa, että hän ei hyväksy elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) puheita median arvostelemisesta eduskunnan luottamusäänestyksen jälkeen. 

Eduskunta äänesti maanantaina Rydmanin luottamuksesta opposition hänestä tekemän välikysymyksen vuoksi. 

Välikysymyksen taustalla oli Helsingin Sanomissa vuonna 2022 julkaistu juttu, jossa useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin aiemmasta ahdistavaksi koetusta käytöksestä. 

Rydman teki jutusta tutkintapyynnön, mutta syyttäjä päätti jättää lehden toimittajia ja Rydmania vastaan nostamatta syytteitä. 

Välikysymyksessä oli kyse Rydmanin käytöksestä, ja ministeri sai eduskunnan luottamuksen äänin 92–76.

Rydman ilmoitti luottamuslauseäänestyksen jälkeen aikovansa jatkaa Helsingin Sanomien kritisoimista, vaikka syyttäjä päätti olla nostamatta syytettä lehteä ja sen toimittajia vastaan. 

– Ministerin ei pidä käyttäytyä noin, Orpo toteaa.

"Hän näyttää tulkitsevan keskustelujamme omalla tavallaan"

Luottamusäänestyksen jälkeisissä kommenteissaan Rydman perusteli Helsingin Sanomien arvostelun jatkamista sillä, että vapaassa yhteiskunnassa myös mediaa on voitava arvostella, kun siihen on aihetta. 

Orpo antaa ymmärtää olevansa itse eri mieltä.

– Hän näyttää tulkitsevan keskustelujamme omalla tavallaan. Hän tulkitsee niin, että jos on vapaa media, mediaa voi myös vapaasti arvostella. Hän meni siinä kyllä aika pitkälle, Orpo sanoo Avun haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat