Kaksi lipesi riveistä Rydmanin luottamusäänestyksessä

Pääministeri Orpo ja Rydman kävivät viikonloppuna keskustelun, joka oli Orpon mukaan "vakava ja perusteellinen". Kaksi hallituspuolueen edustajaa lipesi riveistä ja äänesti tyhjää.

Maanantain luottamusäänestyksessä elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) sai hallituspuolueiden tuen muuten, mutta RKP:n Eva Biaudet ja kokoomuksen Pihla Keto-Huovinen äänestivät tyhjää. Vastaavasti oppositiossa oleva keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu äänesti Rydmanin puolesta, kuten teki myös perussuomalaisista erotettu Timo Vornanen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä sanoi eduskunnassa, että oli saanut etukäteen tiedon myös kokoomuksen tyhjästä äänestä. Mäkelä sanoi, että perussuomalaiset vaatii hallituskollegoilta asiasta selvityksen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen kertoi eduskunnassa toimittajille äänestyksen jälkeen, että Keto-Huovisen kanssa käydään asiasta keskustelu. 

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei aio Marttisen mukaan avata julkisesti Keto-Huovisen mahdollisia seuraamuksia.

RKP:n vastavalittu puheenjohtaja Anders Adlercreutz kommentoi puolestaan maanantaina medialle, ettei Biaudet'lle ole koitumassa seuraamuksia.

– Ennen kaikkea olisi hyvä hetki syventyä pelisääntöihin, pohtia hallitusohjelman toteuttamista ja siitä eteenpäin, Adlercreutz sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat