Saako pienen koiran häätää isojen puolelta koirapuistossa? Asiantuntija vastaa

Onko belgianpaimenkoira malinois älykkäin koirarotu? Hyppää mukaan koiran tottelevaisuuskoulutukseen 5:19
KATSO MYÖS VIDEO: Malinois näyttää, kuinka tottelevaisuuskoe suoritetaan!

Pieni koira saattaa joskus temmeltää isojen puolella koirapuistossa. Pientä hauvaa ja sen omistajaa voi pyytää kohteliaasti poistumaan isojen tieltä.

Koirapuistossa on usein aitaus pienille ja isoille koirille. Kennelliiton koirapuistoetiketissä ohjeistetaan, että jakoa tulee noudattaa. 

Suurta koiraa ei pidä viedä pienten koirien aitaukseen. Pieni koira voi ulkoilla suurten koirien kanssa ulkoiluttajan vastuulla.

Mitä tehdä, jos siellä on pieni koira?

Joskus saattaa käydä niin, että pikkukoira temmeltää isojen puolella. Kysyimme asiantuntijalta, voiko isomman koiran omistaja pyytää pikkukoiraa ja sen omistajaa poistumaan.

– Jos pienen koiran omistaja on siellä ensimmäisenä, voi ihan kohteliaasti kysyä, että voisitko siirtyä tuonne pienten puolelle, jotta me päästäisin juoksemaan täällä tuon isomman kanssa, sanoo Helsingin seudun kennelpiirin puheenjohtaja Outi Heikkilä-Toni.

Olet vastuussa koirastasi

Heikkilä-Toni muistuttaa, että vastuu oman koiran suojelusta on omistajalla. Ei ole järkeä jäädä paikalle vain siksi, että sattui olemaan siellä ensin. Konfliktit eivät ole koskaan hyvä asia.

– Ei sinne kannata uhmalla jäädä, Heikkilä-Toni sanoo.

– Sanoisin, että mieluummin ei kannata kaivaa verta nenästä vain "koska voin" tai "kun olen ollut täällä ensimmäisenä". Näistä pitää pystyä sopimaan. Jokaiselle löytyy varmasti paikka, jossa juosta.

Heikkilä-Toni muistuttaa, että normaaleilla käytöstavoilla pärjää koirapuistoissa oikein mainiosti.

Katso myös video: Tämä kaikki sinun on hyvä tietää koiran jätöksistä

Tämä kaikki sinun on hyvä tietää koiran jätöksistä 7:16
Paljonko koira kakkaa päivässä, millainen on terveen näköinen kakka ja voivatko tienposkeen jätetyt ulostekasat olla terveysriski?

Lue myös:

    Uusimmat