Saana Akiola kertoo, mikä motivoi häntä kertomaan kokemastaan häirinnästä julkisesti: "Vaikka se aiheuttaisi tietyissä tahoissa paheksuntaa"

Saana Akiola on saanut somessa kiitosta sitä, että kertoi kokemastaan häirinnästä julkisesti.

Entinen Tanssii Tähtien Kanssa -tähtiopettaja Saana Akiola kertoi hänen ja Salkkarit-tähti Tiia Elgin uudessa AkiolaxElg-podcastissa häirinnästä, jota hän kertomansa mukaan koki ollessaan tekemässä tv-ohjelmaa. Akiola ei mainitse jaksossa, mistä tv-ohjelmasta on kyse.

Akiola kommentoi podcast-jaksoa sekä häirintäaihetta Instagram-tilillään tiistaina 17. syyskuuta. Hän kirjoittaa julkaisussaan, että podcast-jakso käsitteli sekä hänelle että Elgille vaikeaa aihetta, josta puhuminen jännitti kovasti.

– Tuntuu, että emme ehkä olisi saaneet ottaa näitä asioita julkisesti esille, mikä taas on ehkä surullisempaa kun itse tapahtumat! Jakson tarkoitus ei ole mässäillä tapahtumapaikalla tai edes tekijöillä, vaan ennen kaikkea herättää keskustelua ja ajatuksia, miten voitaisiin ehkä toimia vastaavissa tilanteissa paremmin. Niin miehet kuin naisetkin, Akiola kirjoittaa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Akiola kirjoittaa, että mikäli seksuaalisesta häirinnästä ei pystytä puhumaan, ei sitä saada myöskään loppumaan. 

– Kaikki tekee varmasti joskus virheitä ja saattaa vahingossa töksäyttää jotain vähän sopimatonta, se sallittakoon ja anteeksi annetaan. Mutta tietoisesti aiheutettu häirintä on eri tarina! hän raapustaa.

Akiola kirjoittaa hänelle olleen tärkeää päästä kertomaan oma tarinansa ennen kaikkea siksi, että hän voisi vaikuttaa edes hieman siihen, millaiseen maailmaan lapset kasvavat. 

– Vaikka se sitten aiheuttaisi tietyissä tahoissa paheksuntaa, otan sen riskin! hän kirjoittaa.

– En vaan käsitä, että jos joku joutuu kokemaan toisen ihmisen typerää käytöstä, niin miksi minun pitäisi kärsiä siitä? Ja jos minäkin suhteellisen vahvana ja jämäkkänä tyyppinä pelkään puhua ääneen, niin voin vaan kuvitella miten vaikeaa se on monelle muulle. Mutta trust me, tekin pystytte siihen, hän jatkaa.

Akiola kiittää julkaisussaan podcast-jakson tiimoilta saamastaan palautteesta sekä kannustavista viesteistä. 

– Ehkä olen sittenkin oikeassa, kun avasin suuni, hän kirjoittaa.

Julkaisun kommenttikenttään on jätetty useita viestejä, joissa Akiolaa kiitetään aiheen esille nostamisesta.

– Hyvä kun puhuit!

– Tärkeä asia. Ja hienoa, että nostit asian esille. Asiat eivät muutu vaikenemisella. Arvostan.

– Kiitos rohkeasta avauksesta!

Lue myös:

    Uusimmat