Shawn Huff kuuli Saana Akiolan kokemasta häirinnästä viime vuonna – tarjosi tukeaan: "Kyllä se kertoo edelleen tästä maailmasta"

Shawn Huff muistelee TTK-kauttaan – muutama hetki nousi ylitse muiden 4:16
Shawn Huff muistelee TTK-kauttaan – muutama hetki nousi ylitse muiden

Shawn Huff ei ole nostellut tanssijalkaa sen jälkeen, kun hän oli mukana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa syksyllä 2023.

Viidennessä Tanssii Tähtien Kanssa  -lähetyksessä tunnelmoitiin urheiluteeman mukaisesti, paikalle saapunutta studioyleisöä myöten. Katsomossa nähtiin myös ex-koripalloilija-poliitikko Shawn Huff, joka itsekin pyörähteli TTK-parketilla vuosi sitten. 

Huff kertoi MTV Uutisille ennen suoraa lähetystä olleensa mielissään siitä, että sai keskittyä tanssien katsomiseen parketin laidalta ja saapua paikalle vasta illalla, eikä varhain aamulla pelonsekaisin tuntein omia tansseja jännittäen. 

– Se oli todella rankka kokemus, mutta ihan hirveän opettavainen. Kyllä siitä on lämpimät muistot, pelkästään se tilaisuus, että saa olla täällä, kyllä se oli ihan mahtava tilaisuus päästä esiintymään. Sitten vielä kun onnistut jossain tanssissa ja vedät sen, haastat itseäsi, niin se fiilis sunnuntaina on vaan niin makee. Sitä on vaikeaa verrata mihinkään muuhun. 

Tanssiaskeleet ovat Huffin mukaan jo päässeet jokseenkin unohtumaan, mutta tanssitreenit edistivät Huffin koordinaatiokykyä tavalla, josta on myös sittemmin ollut hyötyä muissa asioissa. Paritanssia Huff ei ole päässyt tanssimaan, joitakin hääjuhlia lukuun ottamatta. 

Yhden koreografian Huff muistaa kuitenkin edelleen. 

– Sen meidän foxtrotin, niin ehkä siitä matkin jotain meidän Vanilla Icea, mitä vedettiin. Voi olla, että näitä liikkeitä on ehkä nähty.

Katso alla olevalta videolta Shawn Huffin ja Matti Puron foxtrot parinvaihtoviikolla Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa syksyllä 2023.

Shawn & Matti - Ice Ice Baby 7:22

Huff viittaa parinvaihtoviikon tanssiin, jolloin hän oli tähtiopettaja Matti Puron  parina. Puron kanssa esitetyn foxtrotin lisäksi Huffin suosikkitansseihin lukeutuvat myös toisella viikolla esitetty samba, sekä viimeiseksi tanssiksi jäänyt wieninvalssi. 

– Se oli niin vaikea. Ja ihan vaan se fiilis, että pystyi pääsemään kaikkien vaikeuksien yli ja sai sen jotenkin toimimaan, niin se oli ihan mahtava kokemus myös. 

TTK-kaudellaan Huff tanssi tähtiopettaja Saana Akiolan  parina. Hiljattain Akiola kertoi hänen ja Salkkarit-tähti Tiia Elgin uudessa AkiolaxElg-podcastissa tv-ohjelmassa kokemastaan häirinnästä. Akiola ei tarkentanut jaksossa, mistä tv-ohjelmasta oli kysymys. 

Huff kertoi saaneensa tietää Akiolan kokemasta häirinnästä viime syksynä, kaksikon yhteisen TTK-taipaleen aikana. 

– Juttelimme Saanan kanssa jo viime vuonna näistä asioista. Kyllä se kertoo edelleen tästä maailmasta ja siitä, mitä se on olla nainen nykymaailmassa. Se (häirintä) voi olla missä tahansa työpaikalla, kuka tahansa. Tämmöisiä asioita voi tapahtua ja se on todella ikävää, että näitä tapahtuu. Mielestäni oli todella rohkeaa Saanalta tuoda tämä julki ja tuoda se esiin. 

Akiolalle Huff kertoi pyrkineensä tarjoamaan mahdollisimman paljon tukea ja apua asian käsittelyssä. 

– Annoin sitä ymmärrystä siihen, että se on aika hirveää, että tämmöisiä asioita sattuu. 

– Olen iloinen siitä, mihin pisteeseen Saana on päässyt näiden asioiden kanssa, että hän pystyy ja uskaltaa tulla (niiden kanssa) julki. 

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat