Saarinen uutuuskirjassa: Vaatimus Dalenin erosta vei koirankoppiin

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen kertoo tänään ilmestyneessä elämäkerrassaan Tahto, kuinka hän halusi norjalaisen Magnar Dalenin pois Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajan paikalta.

- Sinun on aika lähteä, Saarinen kertoo sanoneensa Dalenille maaliskuussa 2011 kuopiolaisen hotellin kabinetissa.

Urheilutoimittaja Pekka Holopaisen kirjoittamassa ja Teoksen kustantamassa kirjassa Saarinen kehuu Dalenin laajaa suhdeverkostoa ja kykyä luoda joukkueelle resursseja.

Saarinen kuitenkin väittää, että maajoukkuetoiminnasta oli loppunut valmentaminen lähes kokonaan. Hiihtäjän turhautuminen purkautui yllä mainittuun kommenttiin.

Saarisen mielestä hänen asemansa muuttui lähtövaatimuksen jälkeen Dalenin silmissä "sillä punaisella sekunnilla joukkueen passatusta tähtihiihtäjästä viholliseksi".

- Olin lähtenyt vielä kauteen 2011–2012 maajoukkueen ykkösnaisena, mutta seuraavalla kaudella minun ohitseni vetivät kaikki kaistat vasemmalta ja oikealta. Hierarkiassa yläpuolelleni nousivat, tai jopa nostettiin, puolenkymmentä naista ja ylikin. Minut suljettiin koirankoppiin, luottamus ja arvostus loppuivat. Muutuin Magnarille ilmaksi, Saarinen kuvailee.

- En koe, että olisin kohdellut häntä epäoikeudenmukaisesti. Hän ehkä näki, että pitäisi saada minulta ekstraa, vaikkei hän ollut samassa kunnossa kuin aiemmin, Dalen puolestaan kommentoi kirjassa Saarista.

Dalen valmensi Suomen hiihtomaajoukkuetta 2006-2014.  

Lue myös:

    Uusimmat