Toim. Kati Nappa
Sadonkorjaajan wokki
1 sipuli
2 porkkanaa
1/2-1 kyssäkaali
1 nauris
4 kiinteämaltoista perunaa
1/2-1 kukkakaali
2-3 rkl öljyä
2-4 tl currya
1/2-1 tl suolaa
2-3 dl vettä
300 g porsaan maustettua tai maustamatonta suikalelihaa
1. Hienonna sipuli ja leikkaa porkkanat penneiksi.
2. Leikkaa kyssäkaali ja nauris 2-4 osaan ja viipaloi palat. Leikkaa kokonaiset tai puolitetut perunat viipaleiksi.
3. Leikkaa kukkakaali nupuiksi ja viipaloi kiinteä osa.
4. Lorauta wokkipannuun tai paistokasariin tilkka öljyä ja paista lihasuikaleet. Kaada ne kasariin, lisää tilkka vettä ja hauduta sen aikaa, kun paistat kasvikset ( jos suikaleliha on tehty fileestä tai paistista se ei vaadi haudutusta erikseen).
5. Kuumenna pannussa loput öljystä ja lisää kasvikset ylläolevassa järjestyksessä (nopeimmin kypsyvät viimeeksi). Vokkaa eli paista nostellen ja sekoitellen.
6. Ripottele curry kasvisten päälle, paista hetki ja lisää lihasuikaleet ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Kypsennä 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
8. Tarjoa lisäkkeeksi leipää ja kurkku-ananassalaattia.
9. Jos jääkaapistasi löytyy currytahnaa, voit käyttää sitä curryjauheen asemesta. nesteeksi sopii myös kookosmaito.
Kurkku-ananassalaatti
2-3 avomaankurkkua
1 prk ananasmurskaa omassa liemessään
1-1 1/2 dl murskattuja suolapähkinöitä
1/2-1 rkl valkoviinietikkaa
(hienonnettua persiljaa, tilliä, korianteria tai minttua)
1. Pese kurkut hyvin ja kuori tarvittaessa. Raasta karkeaksi raasteeksi.
2. Sekoita ananasmurska, kurkkuraaste ja suolapähkinät keskenään.
3. Mausta viinietikalla ja ripottele pinnalle vihreää.