Letut kuuluvat Suomen suveen! Vaihtelua lettuihin saat maustamalla taikinan lakritsikastikkeella. Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauheesta. Tarjoa lettujen kanssa lakritsijäätelöä, makeisia ja mansikoita!
Lakritsiletut
7-8 kpl
- 4,5 dl vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista vichyä
- 0,5 dl salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
- 1 pss Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauhoja
- Täyte ja koristelu:
- lakritsijäätelöä
- salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
- turkinpippureita tai lakuja
- mansikoita
Vispaa lettujauhot salmiakki-lakritsikastikkeella maustettuun nesteeseen. Anna taikinan tekeytyä.
Paista pannulla isoja räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Muurinpohjalettuihin voi käyttää 5 dl nestettä.
Laita jokaiselle räiskäleelle jäätelöä, lakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita. Nauti heti!
Lakritsi-rahkatäyte
- noin 2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
- noin 2 dl maitorahkaa tai sitruunarahkaa
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Lisäksi:
- mansikoita
- salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
- turkinpippureita tai salmarilakuja
- mansikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi.
Laita letuille rahkaa, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita.
Resepti Arja Savela, Myllyn Paras Oy