Sami Pajarin rallimestaruuden torpedointi suunnitteilla: "Teen kaikkeni"

Sami Pajari ei osannut odottaa Toyotan tarjousta: "Kärpänen puraisi aika kovaa" 0:56
Sami Pajari ei osannut odottaa Toyotan tarjousta Rally1-pesteistä: "Kärpänen puraisi aika kovaa."

Gus Greensmith lupaa tehdä kaikkensa, jotta hänen Toksport-tallikaverinsa Oliver Solberg voittaisi MM-rallin kakkosluokan maailmanmestaruuden Sami Pajarin sijaan. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Keski-Euroopan MM-ralli 17.–20.10.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Solberg (123 pistettä) johtaa sarjaa, kun kautta on jäljellä kaksi osakilpailua, mutta ruotsalaiskuskin osakkeet ovat heikot. Tämä johtuu sitä, että 12 pisteen päässä majailevalla Yohan Rosselilla sekä 15 pistettä perässä olevalla Sami Pajarilla on vielä yksi pisteitä kartuttava kilpailu ajamatta.

Rossel käyttää tämän kortin Keski-Euroopan MM-rallissa kahden viikon kuluttua. Citroënillä ajava ranskalainen tarvitsee sieltä voiton ohittaakseen Solbergin, sillä hänen kautensa tähän mennessä heikon sijoitus (5:s Portugalissa, 10 MM-pistettä) vähennetään vielä kokonaispotista. 

WRC2-sarjassa MM-tuloksiin lasketaan siis kuusi parasta pistepottia seitsemästä etukäteen valitusta pinnoja kartuttavasta kilpailusta. 

Tämän takia Solbergin vaarallisin uhkaaja onkin Pajari, jonka pistepottiin ei enää kajota, sillä hänellä on saldossa yksi keskeytys ruotsalaisen tavoin. 

Toyotalla kilpailevalle Pajarille riittää Solbergin ohittamiseen jopa kakkossija marraskuun lopussa ajettavasta Japanin osakilpailusta. Jos Rossel voittaa Keski-Euroopassa, Pajari tarvitsee mestaruuteen ykköstilan Japanissa. 

Solberg ei aja enää pisteistä tällä kaudella, mutta hänellä on apuri MM-taistossa: Solbergin tavoin Toksportin Skodalla ajava Gus Greensmith.

– Teen Japanissa kaikkeni auttaakseni Oliveria. Se on päätavoitteeni Japanissa, Greensmith vahvisti Dirtfishille viitaten sijoittumiseen Pajarin edelle. 

Greensmith ei ole pystynyt tähän kuluvalla kaudella niissä kisoissa, joissa hän on kilpaillut samalla kalustolla Pajarin kanssa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Greensmith itse avasi kauden vahvasti voittamalla Keniassa sairastelusta huolimatta. Tämän jälkeen hän on keskeyttänyt Portugalissa, Suomessa sekä Kreikassa, ja valahtanut sarjassa yhdeksänneksi. Viime viikolla Chilessä hän oli kolmas.

Pajari, 22, on summannut kaudelta kolme WRC2-voittoa, minkä lisäksi hän on päässyt kokeilemaan Toyotan Rally1-auton vauhtia Suomessa ja Chilessä. Hän ajaa ykkösluokan autoa myös Keski-Euroopassa. 

Lue myös:

    Uusimmat