Sami Välimäeltä jykevä aloitus olympiagolfiin – nautti harvinaisesta tuesta: "Olihan se makeeta"

Sami Välimäen avaus Pariisin olympiagolfiin oli hyvä. Hän jakaa avauskierroksensa jälkeen 8. sijaa tuloksella neljä alle parin.

Kierros keskeytettiin ukkosen takia, ja kisan toinen suomalaisosanottajan Tapio Pulkkasen sekä 17 muun kilpailijan osalta avauskierros on kesken. Jatkamaan kuitenkin päästäneen vielä. Mukana on kaikkiaan 60 kilpailijaa.

Välimäki kirjasi seitsemän birdietä, kolme bogia ja kahdeksan par-tulosta. Avausysin jälkeen hän oli tuloksessa –5 ja keikkui tuloslistalla parhaimmillaan peräti toisena otettuaan 11. reiällä vielä birdien.

Toisella yhdeksiköllä ote hieman karkasi kentän varsin haastavalla lopetuksella, ja kolme bogia kuuden viimeisen reiän aikana veivät hieman asemia. Joukkoon mahtui myös harmittavia läheltä piti -putteja.

– Aika stressitön kierros. Hyvää tiiltä griinille. Loppuun sitten huonompia lyöntejä ja paskaa säkää, Välimäki tiivisti ukkosilman välttäneen rupeamansa Pariisin liepeillä sijaitsevalla komealla Le Golf Nationalin Albatros-kentällä.

Tasavahva kierros

Mailavalinnat onnistuivat nekin.

– Koko päivä oltiin hyvässä mitassa ja oikealla puolella lippua, hyvissä paikoissa.

Kierroksen loppuun saattaneista kärjessä on Japanin Hideki Matsuyama tuloksella –8 eli neljä lyöntiä Välimäkeä edellä.

– Ehdottomasti hyvissä asemissa tässä ollaan. Aina tuollainen tasavahva rundi on hyvä, ja ensimmäisen rundin jälkeen pakka on totta kai aina aika tiivis. Tämä on sellainen kenttä, että jos pelaa hyvää peruspeliä, niin siinä on parin kolmen lyönnin sisällä.

Välimäki teki olympiadebyyttinsä kolme vuotta sitten Tokiossa, jossa pelattiin ilman yleisöä koronan takia. Nyt mies sai nauttia suomalaisestakin kannustuksesta, ja se maistui Yhdysvaltain PGA-kiertuetta kiertävälle pelaajalle.

– Oli taas pitkästä aikaa enemmän suomalaisia (katsomassa), olihan se makeeta. Koko ajan oli vähän kannustusta, Välimäki iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat