Suomalaishuipulla hämmentävä hetki kihelmöivässä olympiatunnelmassa – "Ajattelin, että onko täällä nyt niin kova taso..."

Tapio Pulkkanen nousi Sami Välimäen ohi parhaaksi suomalaiseksi miesgolfariksi Pariisin olympialaisten kisan päätöskierroksella sunnuntaina. 

Pulkkanen pelasi sunnuntain yhden alle ihannetuloksen ja kirjasi loppuluvun -2. Sillä hän sijoittunee 30. tilan heikommalle puolelle. Kilpailu on vielä kesken. 

– Oli kyllä hieno kokemus. Tunnelma oli katossa täällä. Pelasin paikoitellen oman urani parasta peliä, olympiadebytantti Pulkkanen iloitsi suomalaismedialle. 

Suomalainen kehui draivejaan koko viikolta. Hybridimaila puolestaan petti suomalaisen liian usein. Tänään hän käyttikin lopulta puu3:sta hybridin sijaan. 

14. väylän par5:lla Pulkkanen kertoi lyöneensä yhden uransa parhaista puu3-lyönneistä.  

– Löin 260 metristä johonkin 6-7 metriin. 

– Oli se viikon paras lyönti. Ei siinä oikein edes kunnon aplodeja tullut. Ajattelin, että onko täällä nyt niin kova taso, ettei uran paras lyöntikään ansaitse (taputuksia), Pulkkanen naureskeli. 

Pulkkasen kisan heikko hetki tuli 2. kierroksen päätösväylällä. Hän käytti siihen yhdeksän lyöntiä ja kirjasi väylätuloksen +5. 

– Se ysi rokotti tulosta ja sijoitusta. 

Välimäeltä heikko loppu

Sami Välimäki oli kaksi lyöntiä Pulkkasen edellä ennen sunnuntaina. Tilanne pysyi käytännössä ennallaan kierroksen viimeisille väylille saakka.

Neljälle viimeiselle väylälle Välimäki teki triplabogin, parin ja kaksi peräkkäistä bogia. Kierrostulos 75 ja loppulukema +1. Suomalaisen sijoitus romahti 40. sijan huonommalle puolelle. 

– Liian paljon meni palloja veteen tänään. Pari huonoa lyöntiä, ja tulos oli sitten sen mukainen.

– Ei kauheasti käteen jäänyt. Iso positiivinen oli suomalaisyleisö. Sitä oli paljon, ja kannusti koko matkan, Välimäki kiitteli. 

Osa-alueista Välimäki oli tyytyväinen rautapeliin. Puttaaminen puolestaan takkusi ja tiiltä tuli muutama epäonnistuminen.

Välimäelle olympialaiset olivat uran toisen. Kolme vuotta sitten Tokiossa hän oli jaetulla 27. sijalla. 

Kilpailu on vielä kärjen osalta kesken. Kun kärkisijoilla on pelattu 12-16 väylää, johdossa on Espanjan Jon Rahm ja brittiläinen Tommy Fleetwood (-18).  

Lue myös:

    Uusimmat