Pihla Kaivo-ojasta sensaatiomainen lausunto – olympiamitali voiton päässä

Valmentaja Maarit Teuronen puhui huimaan sävyyn suojatistaan Pihla Kaivo-ojasta, kun 21-vuotias suomalaisnyrkkeilijä eteni Pariisin olympialaisten puolivälieriin torstaina. 

Kaivo-oja kukisti 50 kilon sarjassa kuudenneksi sijoitetun yhdysvaltalaisen Jennifer Lozanon. Kaikki viisi tuomari näki suomalaisen paremmaksi pistein 30-27. 

Kaivo-oja hallitsi ottelua ulottuvuusetunsa turvin ja sai perille puhtaammat osumat. Valmentaja Teuronen näki nurkkauksestaan, että ottelu lähti ensilyönneistä hyvään suuntaan.

Teuronen kommentoi ottelua medialle, sillä Kaivo-oja liikkui taas vauhdilla suomalaistoimittajien ohi ja huikkasi vain kiitokset. 

– Matsihan meni niin kuin olimme suunnitelleet. Taktiikka piti ihan täysin. 

– Pihla pystyi hienosti jaloilla pitämään sen etäisyyden, mitä haettiinkin, Teuronen selvitti.  

Teuronen ylisti sitä, miten keskittynyt Kaivo-oja on olympiakehässä. Huippulupaus ottaa vastaan valmentajansa ohjeet ja toteuttaa asiat kehässä. 

– Minä nautin siitä. 

– Ja näki, että hän nautti siitä (nyrkkeilystä). 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kaivo-oja ottelee ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan. Kysyttäessä Teuronen tunnusti, että Kaivo-oja on hänen mielestään kautta aikain paras suomalaisnyrkkeilijä tekniseltä osaamiseltaan ja jalkatyöltään.  

– On! Siis on! Hän on älyttömän lahjakas ja taitava. Ja mikä Pihlassa on äärettömän hyvää nyrkkeilijänä, on se omaksumiskyky. Kun tehdään harjoitteita, niin toisella kerralla se jo lähtee. Kaikki fysiikka- ja nopeusvalmentajat ovat sanoneet, että Pihla on äärettömän nopea omaksumaan asioita. 

Puolivälierässä haaste on valtava, kun vastaan astelee hallitseva maailmanmestari, Turkin Buse Naz Cakiroglu. Jos Kaivo-oja pystyy lyömään tästä voiton, hän varmistaa vähintään olympiapronssin, sillä turnauksessa ei otella lainkaan pronssiottelu, vaan lätkät jaetaan semifinaalien häviäjille. 

– Kyllä tulee kova puhde, Teuronen summasi.  

Ottelu on edessä lauantaina Suomen aikaa kello 22.04. Teuronen kertoi, että Kaivo-oja kommentoi suorituksiaan vasta turnauksen päätteeksi.  

Olympiadebytantti Pihla Kaivo-ojan suurin tuki on oma isä: "Ei voi sanoin kuvailla" 0:52
Olympiadebytantti Pihla Kaivo-ojan suurin tuki on oma isä: "Ei voi sanoin kuvailla".

Lue myös:

    Uusimmat