Samsung on viimein seikkaperäisesti selvittänyt syyt sen viime syksyn Galaxy Note7 -huippupuhelimen räjähdysten takana. Samsung joutui syksyllä takaisinkutsumaan Note7:n kahdesti ja lopulta päättämään sen tuotannon ja myynnin pysyvästi.
Samsung myös pyysi tapahtunutta anteeksi ja kiitti asiakkaitaan, operaattoreita, jälleenmyyjä- ja jakelukumppaneitaan ja yhteistyökumppaneitaan kärsivällisyydestä sekäjatkuneesta tuesta.
Note7:t räjähtivät akkujen valmistusvirheiden vuoksi. Alun perin Note7-puhelimista osa oli varustettu Samsung SDI:n ja osa kiinalaisen Amperexin akuilla. Molemmat saattoivat räjähtää, mutta kummallekin yksilöllisistä syistä, Samsung on nyt saanut selville yli 200 000 laitteen ja 30 000 akun testauksen jälkeen.
Ensimmäisen takaisinkutsun aiheuttivat Samsung SDI:n akkujen viallisuus. Kattavien testien perusteella näissä akuissa positiivinen ja negatiivinen elektrodi, anodi ja katodi, pääsivät kosketukseen toistensa kanssa johtaen oikosulkuun. Tämä tapahtui akun oikeaan yläkulmaan keskittyneiden valmistusprosessin hitsausvirheiden myötä. Lisäksi ongelmaa pahensi suunnittelussa kunnianhimoisesti akkuun valittu ohut eristekierros.
Toisen ja lopullisen takaisinkutsun aikaansaaneet ongelmat Amperexin akuissa olivat myös valmistusvikoja, jotka liittyivät hitsaukseen ja johtivat positiivinen elektrodin tunkeutuvan läpi eristeiden kiinni negatiiviseen. Lisäksi ongelmaa pahensi, että osasta akkuja eristeteippi puuttui kokonaan.
Samsungin löydökset jakavat myös itsenäiset testausorganisaatiot UL, Exponent ja TUV Rheinland.
Jatkossa Samsung aikoo välttää Note7:n kanssa nähdyn uusilla kiristyneillä laatu- ja turvallisuusvaatimuksillaan ja -testauksellaan. Se esitteli nyt 8-kohtaisen akun turvatarkistuksen, jossa mukana on myös akkujen röntgen-läpivalaisu. Samsungin mukaan sen laajennettujen akkutestien olisi pitänyt estää myös viallisten Note7-puhelinten päätyminen markkinoille.
Myydyistä Note7-puhelimista Samsung on saanut nyt takaisin itselleen yli 96 prosenttia. Samsung on kannustanut palauttamaan puhelimia usein puhelimen toimintaa rajoittavin ohjelmistopäivityksin.