Sanna Marin: Uutuuskirja sisältää vääriä tietoja

Sanna Marinin mukaan häneltä ei ole pyydetty lupaa yksityisten keskusteluiden siteeraamiseen uutuuskirjassa.

Entisen pääministerin Sanna Marinin mukaan hänestä kertova uutuuskirja sisältää vääriä tietoja ja virheellisiä tulkintoja. Ensimmäisenä aiheesta uutisoi Helsingin Sanomat

Marin kommentoi Lauri Nurmen hänestä kertovan uutuskirjan Sanna Marin (Into 2024) sisältöjä siitä tehdyn uutisoinnin perusteella. Hän ei ole osallistunut kirjan tekoon.

Sanna Marinin avustaja välitti MTV Uutisille saman kirjallisen lausunnon kuin Helsingin Sanomille.

– Minulta ei ole myöskään pyydetty lupaa yksityisten keskusteluiden siteeraamiseen tai annettu mahdollisuutta sitaattien tarkistamiseen, kuten normaaliin journalistiseen tapaan kuuluu. Kirjasta tehdyn uutisoinnin perusteella on ilmiselvää, että kirja sisältää virheellisiä tulkintoja ja vääriä tietoja minusta ja sanomisistani, Marin kommentoi.

Rikkoiko Nurmi lähdesuojan?

Iltalehden ja aiemmin Aamulehden politiikan toimittajan työskennelleen Lauri Nurmen kirjassa on siteerattu sanatarkasti hänen ja Marinin välisiä keskusteluja vuosien varrelta.

– Se ukko yrittää puuttua joka asiaan, Nurmi esimerkiksi kirjoittaa Marinin sanoneen hänelle tasavallan presidentti Sauli Niinistöön viitaten.

Kyseisessä kohdassa Nurmi tulkitsee Marinin puhuneen hänelle, jotta Nurmi voisi joskus kertoa Marinin lausunnoista osana historiankirjoitusta.

Hyvään journalistiseen tapaan kuuluu velvollisuus säilyttää lähdesuoja eli pitää luottamuksellisesti tietoja antaneen henkilön henkilöllisyys salassa siten kuin lähteen kanssa on sovittu.

Juttua päivitetty kello 14.27. Lisätty Sanna Marinin avustajan MTV Uutisille välittämä kommentti. Lisäksi täydennetty myös jutun loppuosaa.

Lue myös:

    Uusimmat