Uutuuskirja: Lähipiiri jäi ihmettelemään, mitä ihmettä Sanna Marinille tapahtui vuonna 2021

Monet tuoreessa Sanna Marin -kirjassa haastatellut pitävät vuotta 2021 muutoksen vuotena.

Vuonna 2021 asiapitoisena poliitikkona ja siivousintoilijana tunnetun Marinin kiinnostus alkoi siirtyä pääministerin tehtävistä enemmän muihin asioihin. Elämään tuli viihdemaailman ihmisiä ja riehakasta – ja otsikoihin päätynyttä – juhlintaa niin pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa, festareilla kuin kotibileissäkin.

– Vuonna 2021 "Marimekko-Sanna muuttui rokki-Sannaksi", eräs Marinin tunteva kuvaa kirjassa.

Muutos hämmensi lähipiiriä – oliko syynä aamiaisjupakka

Muutos hämmensi myös pääministerin lähipiiriä.

– Marin alkoi ottaa etäisyyttä myös sellaisiin ihmisiin, jotka olivat aiemmin päässeet hänen lähelleen. Poliittisten sparraajien tarvekin tuntui vähentyvän, kun Marinin itsevarmuus kasvoi, toimittaja Salla Vuorikoski kuvaa kirjassaan.

Yksi haastateltava pitää jopa vedenjakajana vuoden 2021 toukokuussa syntynyttä kohua pääministeri ilmaisista aamupalatarvikkeista Kesärannassa. Tapaus otti koville.

– Sanna muuttui tai meni rikki. Hän alkoi ajatella, että hänelle halutaan henkilökohtaisesti pahaa ja media on häntä vastaan.

Marinille oli hankittu Kesärantaan muun muassa aamiaistarvikkeita, kuten oli tehty jo yli kymmenen vuoden ajan ennen hänen pääministerikauttaan. Kohun synnyttyä käytäntöä muutettiin. Marin maksoi sittemmin ateriat takaisin ja sai asiassa puhtaat paperit, mutta valtioneuvoston kanslialle tuli huomautus.

Marin ilmoitti pian eduskuntavaalien 2023 jälkeen eroavansa SDP:n johdosta. Hän jätti myös kansanedustajan tehtävä saman vuoden syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat