- fenkoli - kuivattuja suppilovahveroita - kuivattuja tatteja - Tamarin-tahna - retikka - vaniljahalvaa - kastanjoita
Harri Syrjäsen ja Sanna Pietiäisen menu:
Marinoitu retikka
1/2 retikka 1/2 fenkoli 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl valkoviiniä 1 rkl sokeria ripaus suolaa
Suikaloi retikka ja fenkoli. Sekoita muut ainekset, anna marinoitua 5 minuuttia.
Karamellisoidut retikat ja suppilovahverokeitto
1/2 retikka 1rkl hunajaa 1 rkl balsamiviinietikkaa 1/2 sipuli 1 rasia kuivattuja suppilovahveroita 2 dl valkoviiniä 1 dl kermaa suolaa pippuria
Viipaloi retikka, kiehauta hunaja ja balsamiviinietikka pannulla. Lisää retikat, hauduta kymmenen minuuttia. Freesataan sipuli ja sienet voinokareessa. Lisää valkoviini, kiehauta viisi minuuttia. Lisää kerma, kiehauta kahdeksan minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tattirisotto
2-3 dl riisiä rasia tatteja 2 dl valkoviiniä 1/2 sipuli 1 rkl voita
Freesaa voissa pilkottu sipuli, tatit ja riisi. Lisää valkoviini, kiehuta 6 minuuttia, lisää kerma, kiehuta 4 minuuttia, kiehauta 8 minuuttia. Lopuksi lisää voi, tarkista suola ja pippuri.
Paneerattu retikkapihvi
hyvä retikkasiivu vehnäjauhoja korppujauhoja muna 1/2 fenkoli 10 vesikastanjaa 1 dl jogurttia 1 rkl Tamariini-kastiketta
Paneeraa korppujauhoilla retikkasiivu ja paista öljyssä rapeaksi. Siivuta fenkoli ja paista oliiviöljyssä vesikastanjoissa kymmenen minuuttia. Sekoita jogurtti ja Tamariinikastike keskenään.
Juustokakku
perusmurotaikina 1 dl smetanaa 50 g juustoraastetta 50 g vaniljahalvaa 2 munaa 1 raastettu sitruunankuori
Levitä murotaikina vuokaan, sekoita loput ainekset keskenään. Lisää kastanjat ja paista 220 asteessa 19 minuuttia. Jäähdytä lopuksi jääkaapissa 2 tuntia.