Kun anoppinsa hyväksyy Facebook-ystäväksi, hän käy ennemmin tai myöhemmin läpi kaikki miniänsä julkaisut – ja pian riita onkin valmis!
Sarah Hosseini kirjoitti anopistaan Scary Mommy -sivustolle. Artikkelin jakaminen sosiaalisessa mediassakin onnistuu, koska Hosseini on estänyt anoppinsa Facebookissa – tämä ei näe hänen tekemisiään, kuviaan tai kirjoituksiaan.
– Minä estän hänet rakkaudella (en ilkeyttäni). Suojellakseni häntä itseään. Suojellakseni itseäni. Ja kaikkien tulevien sukulaistapaamisten vuoksi. Vannon, että tämä on digitaalinen lahja, vain valepuvussa, Hosseini kuvaa.
Kun anoppinsa hyväksyy Facebook-ystäväksi, hän käy ennemmin tai myöhemmin läpi kaikki miniänsä julkaisut, Hosseini kuvaa. Erityisen kiinnostavia ovat lapsenlapsiin liittyvät julkaisut.
Ja ennemmin tai myöhemmin joku julkaisuista ei olekaan anopin mieleen.
– Samalla tavalla hänen kommentointinsa varmasti ärsyttää sinua. Omahyväiset ja tekopyhät, häijyt kommentit lentävät edestakaisin välillänne, Hosseini kuvaa.
Lopulta anoppi ja miniä lyttäävät toisensa perheen ja ystävien katsellessa. Riitely sosiaalisessa mediassa johtaa Hosseinin mukaan ennemmin tai myöhemmin myös riitaan kumppanin kanssa – ja kumppani suuttuu, koska riidan aihe on hänen rakas äitinsä.
– Se tulee olemaan hitonmoinen sotku.
Hosseini tunnustaa, ettei ole maailman helpoin digitaalinen ystävä: hänellä on mielipide melkein kaikesta, eikä hän siedä minkäänlaista seksismiä, rasismia tai kiihkoilua.
– Julkaisen kuvia vihreistä hiuksistani ja tatuoinnista – mikä yleensä saa jotkut perheenjäsenet keskustelemaan, Hosseini sanoo.
Hosseini listasi syyt anopin estämiselle!
Tulet loukkaamaan hänen tunteitaan. Hosseinin mukaan riittää, että anoppi näkee ihanan perheretken tai muun mukavan tuokion Facebookissa, ja alkaa pohtia, miksei häntä kutsuttu mukaan. Etkä koskaan voi kertoa hänelle, ettette vain halunneet häntä mukaan – sehän murtaisi anopin sydämen!
Huumorintajunne ovat hyvin erilaiset. Kun vitsailet "kamalilla kakaroillasi", anoppi ei ymmärrä vitsiä. Pian hän soitteleekin aviomiehellesi ja vaatii "taukoa" selvästi väsyneelle ja kriisissä olevalle äidille.
On vain ajan kysymys, koska loukkaat hänen elämänkatsomustaan. Anoppi tulee loukkaamaan sinua, Hosseini varoittaa. Jos kirjoitat poliittisia tai uskonnollisia mielipiteitä, riita on pian valmis.
Häpäiset anopin julkisesti. Vaikka suhteenne olisi ongelmallinen, anoppi on silti perhettäsi. Suvun ja ystävien ei tarvitse nähdä, kun riitelette sosiaalisessa mediassa.
Sosiaalinen media myös muistuttaa teitä riidastanne jatkuvasti. Joku voi hyvin löytää viisi vuotta sitten käymänne riidan lastenkasvatuksesta – tai sitten Facebook muistuttelee sinua siitä iloisen "muistatko tämän viime vuodelta" -tekstin kera.
– Kuulkaa, jos teillä on upea suhde anoppinne kanssa ja pidätte kaikkea tätä kukkuna, se on ok. Olen onnellinen puolestanne – ja todella kateellinen, Hosseini sanoo.
Hän kuitenkin muistuttaa, että ärsyttäviä tuttavia tai sukulaisia on muitakin, ja heihin pätevät samat säännöt kuin anoppiin – mikset siis lisäisi raivostuttavan kapeakatseista tätiäsi kieltolistalle jo tänään?
Lähde: Scarymommy.com
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.