Pesto-perunasalaatti
5-6 henkilölle
- 400 g perunoita keitettynä, kuorittuna ja viipaloituna
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl pestoa
- loraus kermaa (Ingman)
- 1 dl herneitä, sulatettuna
- mustapippuria
- suolaa
Ensimmäiseksi tee kastike: Sekoita kulhossa 4rkl majoneesia, 1rkl pestoa, loraus kermaa ja 1dl sulatettuja pakaste herneitä. Lisää valmis kastike perunaviipaleiden joukkoon. Lopuksi mausta perunasalaattia hieman mustapippurilla ja suolalla.
Melonisalaatti
5-6 henkilölle
- 1 cantaloupemeloni, palloraudalla palloiksi kaiverrettuna
- 200 g mini-mozzarella palloja
- 60 g serranokinkkua, leikattuna suikaleiksi
- 1 rkl balsamico-viinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1/2 nippua mintunlehtiä
Laita isohkoon kulhoon melonipallot, mozzarellapallot ja pieneksi leikattu serranokinkku. Seuraavaksi tee kastike: sekoita erillisessä kulhossa balsamico-viinietikka, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Kaada valmis kastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita. Lopuksi koristele melonisalaatti mintunlehdillä.