Sarjakärki Ilves poikkeuksellisessa tilanteessa – Antti Pennanen myöntää haasteen: "On se tosi tiukka"

Lehdistötilaisuus: HPK - Ilves 5:56
Matias Lehtonen ja Antti Pennanen ruotivat tiistai-illan kiihkeän kamppailun antia lehdistötilaisuudessa.

Ilves aloitti hurjatahtisen viikkonsa tiistain vierasvoitolla HPK:sta. Ottelu ratkesi Adam Clendeningin ylivoimaosumaan vajaa minuutti ennen jatkoajan päättymistä. Pelit jatkuvat heti keskiviikkona Kouvolassa.

Sarjakärjessä porskuttava joukkue pelaa tällä viikolla peräti neljä ottelua, joista kaiken kukkuraksi kolme vieraissa.

Hämeenlinnasta Ilves jatkoi matkaa suoraan Kouvolaan, missä joukkue kohtaa keskiviikkona KooKoon. Yhden välipäivän jälkeen vastaan asettuu perjantaina Kärpät ensin Tampereella ja heti perään lauantaina Oulussa. Ilves pelaa näin viikon neljä otteluaan viidessä päivässä. Normaalisti SM-liigassa pelataan enimmillään kolme ottelua viikossa.

Päävalmentaja Antti Pennasen resepti joukkueen jaksamiseen oli selvä.

Syödään aina kun voidaan, nukutaan aina kun voidaan ja pelataan aina..., Pennanen aloitti.

– On se tosi tiukka, ja meiltä lähtee kuitenkin jonkun verran pelaajia maajoukkueeseen tämän viikon jälkeen.

Ilves-pelaajista Niklas Friman ja Eemeli Suomi valittiin Leijoniin ensi viikon EHT-turnaukseen Ruotsiin.

– On ollut koko kauden saellainen tilanne, että on paljon pelaajia, jotka pelaavat kahtakymmentä peliä kuukaudessa. Sitten ihmetellään, kun syöttö ei napsu lapaan ja peli ei oikein käy, mutta ehkä tossakin on joku syy. Joutuu aika paljon valmistamaan.

Maajoukkuepaitaa ovat kauden aikana sovitelleet myös Otto Latvala ja Joona Ikonen sekä Tshekin väreissä Jakub Malek, Dominik Masin ja Petr Kodytek. Myös nuorten turnauksissa on nähty Ilves-pelaajia.

– Ihailen jotain Eemeli Suomea, että millä tasolla se jaksaa pelata illasta toiseen. Se on kohta pelannut sen 80 peliä, kun kaikki pelit otetaan häneltäkin mukaan. Kova on tahti.

Lue myös:

    Uusimmat