Sateenkaarilippu nousi salkoon Presidentinlinnan edessä

Presidentti-instituutio juhlistaa tänään järjestettävää Pride-kulkuetta Helsingissä.

Pride-kulkueen odotetaan keräävän tänään Helsinkiin jopa satatuhatta marssijaa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui liki 100 000 ihmistä. Tapahtuman järjestävä Helsinki Pride -yhteisö ennakoi verkkosivuillaan osallistujamäärän olevan nyt jopa suurempi.

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupunki, Zalando, Borenius, Bauer Media, kauppakeskus Forum, Better Games Together, Miltton, Musti ja Mirri sekä Strawberry. Tapahtumalla on myös suuri joukko yrityksiä, yhdistyksiä ja puolueita muina kumppaneina ja tukijoina.

Tasavallan presidentin kanslia ei ole yksi Helsinki Priden virallisista yhteistyökumppaneista, mutta tukee tapahtumaa tänään sateenkaariliputuksella.

Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisiä oikeuksia.

"Jokaisella oikeus elää ilman syrjintää"

Kanslia julkaisi viestipalvelu X:ssä kuvat Presidentinlinnalta ja presidentin virka-asunnolta salkoon nostetuista sateenkaarilipuista.

– Tasavallan presidentin kanslia kunnioittaa yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja moninaisuutta liputtamalla Presidentinlinnalla ja presidentin virka-asunnolla, viestissä kirjoitetaan.

– Jokaisella on oikeus elää ilman syrjintää.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb oli Helsinki Priden suojelijana vuonna 2010 ulkoministerinä toimiessaan. Hän kertoi presidentinvaalikampanjassaan, että presidentin kanslia voisi instituutiona ottaa osaa Pride-kulkueeseen.

Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio toimi vuonna 2022 Helsinki Pride -tapahtuman suojelijana vuonna 2022.

Mio joutui luopumaan lapsihaaveestaan lain vuoksi 9:00

Katso myös: Mio joutui luopumaan lapsihaaveestaan lain vuoksi.

 

Lue myös:

    Uusimmat