Sebastian Aho hurjana! Carolinan uhkaava putki katkesi

Sebastian Aholta väkevä nousu esiin – upea rannelaukaus maaliin 0:50
Sebastian Aholta väkevä nousu esiin – upea rannelaukaus maaliin (Video: NHL.com)

Voitokas Hurricanes katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Sebastan Aho hurjasteli tehopisteet 2+1-

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes päihitti selvin luvuin ottelua isännöineen Ottawa Senatorsin. Ottelu päättyi pohjoiscarolinalaisten vieraiden hyväksi 4–1.

Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho laukoi ottelun toisessa erässä kaksi maalia kanadalaisten verkkoon. Ensimmäisestä, ylivoimalla syntyneestä maalista kilahti syöttöpiste Ahon joukkuetoveri Teuvo Teräväisen tilille.

Myös Aho keräsi itselleen syöttöpisteen Hurricanesin kanadalaishyökkääjä Seth Jarvisin tekemästä maalista.

Voitto katkaisi pohjoiscarolinalaisten neljän ottelun tappioputken.

Senatorsin maalia vahtinut Joonas Korpisalo torjui yhteensä 23 kertaa.

Maccelli osui Pittsburghin verkkoon

Suomalaismaali nähtiin myös Pittsburgh Penguinsin ja Arizona Coyotesin kohtaamisessa, kun Arizonan suomalaishyökkääjä Matias Maccelli laukoi kohti Pittsburghin maalia. Ensimmäinen erä päätettiin 2–2-tasatilanteessa, mutta ottelua isännöinyt Penguins karkasi kahden maalin päähän ottelun kolmannessa erässä.

Arizonan suomalaispuolustaja Juuso Välimäki keräsi itselleen syöttöpisteen Lawson Crousen ylivoimamaalista. Syöttöpisteitä kerättiin myös Pittsburghin puolella, kun suomalaishyökkääjä Valtteri Puustinen avusti Jake Guentzelin tekemässä maalissa.

Ottelu päättyi lopulta Penguinsin 4–2-voitoksi.