Sebastian Ahon NHL-joukkuetoverilta raju ratkaisu: hylkää miljoonia dollareita ja siirtyy Venäjälle

Pitkän linjan NHL-hyökkääjä Jevgeni Kuznetsov tekee rajun ratkaisun.

NHL-seura Carolina Hurricanes on asettanut Kuznetsovin NHL:n siirtolistalle eli waiverseihin. Kuznetsov lyötiin kyseiselle listalle hänen sopimuksensa ulosostoa varten.

– Molemmat osapuolet näkivät, että tämä oli paras ratkaisu niin pelaajan kuin seuran kannalta, Hurricanesin GM Eric Tulsky totesi siirtolistaliikkeestä.

Ratkaisu on raju, sillä Kuznetsov näyttää nyt kylmää kättä kuudelle miljoonalle dollarille eli 5,5 miljoonalle eurolle. 32-vuotiaan Kuznetsovin nykysopimus olisi kattanut vielä ensi kauden.

NHL-sisäpiiritoimittajan Frank Serevallin mukaan Kuznetsov palaa nyt Venäjälle.

Raporttien mukaan pietarilainen jättiseura SKA on ollut vahvasti Kuznetsovin perässä.

Kuznetsov siirtyi kesken viime kauden Washington Capitalsista Hurricanesiin muun muassa Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen, Jesperi Kotkaniemen ja Antti Raannan joukkuetoveriksi. Hän iski 20 Hurricanesissa pelaamassaan runkosarjaottelussa tehot 2+5=7. Pudotuspeleissä hän nakutti kymmeneen otteluun tehot 4+2=6.

Kuznetsov voitti Stanley Cupin eli NHL:n mestaruuden kaudella 2017–18 Capitalsin paidassa.

Venäjän maajoukkueessa Kuznetsov on voittanut kaksi maailmanmestaruutta, minkä lisäksi hän on pokannut kolmesti MM-pronssia. Hän on myös alle 20-vuotiaiden tasolla MM-kultamitalisti. 

Lue myös:

    Uusimmat