Sébastien Ogierille ehdollinen jättisakko

Sébastien Ogier käärmeissään avauspätkän maalissa: "Mitä teillä liikkuu päässä?" 1:17
Sébastien Ogier käärmeissään avauspätkän maalissa: "Mitä teillä liikkuu päässä?"

Toyota-tähti Sébastien Ogier on saanut 30 000 euron ehdollisen sakon kommenteistaan Kreikan MM-rallin 1. erikoiskokeen maalissa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogier oli heti kisan alussa hyvin tyytymätön kolmen minuutin lähtöväleihin. Kuljettajat olivat pyytäneet tähän lisäystä reittiä uhkaavan tomun takia. 

– On ärsyttävää nähdä, ettei tämä laji opi koskaan. Kysyimme, koska tiesimme, että reitillä tulee olemaan tomua. Nyt siellä leijuu tomua. He väittävät muuta. Mitä teidän päissänne liikkuu? Ei mitään. Se on hullua, Ogier äksyili televisiohaastattelussa. 

Ogierin maalihaastattelun voit katsoa yllä olevalta videolta. 

Toiselta erikoiskokeelta lähtien lähtöväli olikin neljä minuuttia. 

Tuomaristo muisti Ogieria kisan jälkeen ehdollisella sakolla, jonka kokoluokka on merkittävä. Päätöksen mukaan Ogier oli rikkonut kommenteillaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n urheilullisia sääntöjä. 

Jos Ogier rikkoo kyseisiä sääntöjä uudestaan seuraavan kahden vuoden aikana, sakko menee maksuun.

Tuomaristo oli kuullut Ogieria ja Toyotan urheilujohtajaa Kaj Lindströmiä asian tiimoilta lauantaina. Ogier oli puolustautunut sillä, että antoi kommentit tunnekuohuissa. Lindstöm oli tähdentänyt Ogierin 2. erikoiskokeen maalihaastattelussa antamia kiitoksia lähtövälin pidentämisestä.

Tuomariston mielestä Ogierin tulisi ymmärtää, että hänen kommenttinsa leviävät kansainvälisten lähetysten ja sosiaalisen median välityksellä miljoonille, ja että hän on esikuva tuhansille nuorille moottoriurheilijoille.

Ogier putosi kisassa toiselta sijalta 16:nneksi kaadettuaan autonsa päätöserikoiskokeella

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat