Katso: Sébastien Ogierin sormitemppu tuskin oli sattumaa – väittää FIA-johdon antaneen kovan käskyn

Sébastien Ogier pyytää anteeksi – FIAn ylin johto käski "tukkimaan suut" 1:07
Katso, minkä sormen Sébastien Ogier nosti heti silmäkulmaansa. Ranskalainen puhui FIAn ylimmän johdon antamasta käskystä: "Olen pahoillani kaikkien ihmisten puolesta, jotka ansaitsevat tätä parempaa."

Kansainvälinen autoliitto FIA tukki käskyllään Sébastien Ogierin suun, kahdeksankertainen maailmanmestari väittää.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.
Pe: EK:t 1–6 klo 14.20 alkaen
La: EK:t 7–12 klo 14.50 alkaen
Su: EK 13–16 klo 14.15 alkaen 

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Toyotan Ogier sai syyskuun alussa ajetun Kreikan MM-rallin jälkeen 30 000 euron ehdollisen sakon, joka on voimassa kaksi vuotta. Sakko on herättänyt parranpärinää, ja kilpakumppanit ovat asettuneet Ogierin tueksi.

Kuljettajat olisivat halunneet Kreikassa turvallisuussyistä neljän minuutin lähtövälit kolmen minuutin lähtövälien sijaan, mutta niitä ei ensi alkuun annettu. Ogier moitti tästä Kansainvälistä autoliittoa. Seuraavalle erikoiskokeelle lähtövälit nostettiin neljään minuuttin.

Ogierin kommenttia pidettiin kuitenkin vahingollisena FIAlle ja sen katsottiin olevan ristiriidassa FIAn viime vuonna käynnistämän verkkohäirinnän vastaisen kampanjan kanssa. Ranskalainen sai mainitun 30 000 euron ehdollisen sakon, mutta hän ilmaisi sittemmin suoraan, ettei ole muuttamassa toimintatapojaan.

– En koskaan tule maksamaan tuollaista sakkoa. Vien heidät (FIAn) tarvittaessa oikeuteen. He ovat niitä, jotka asettavat meidät vaarallisiin tilanteisiin, ja sellaiselle ei ole sijaa, Ogier sanoi tuoreeltaan.

Konkarikuljettaja piti vähäsanaista linjaa perjantaiaamupäivän pätkähaastatteluissa ja oli myös aamupäivän lenkin jälkeen huoltohaastattelussa vaisuna. 

Tajuatte, etten todella halua puhua tänään. Meille on sanottu, ettei meidän pitäisi tällä hetkellä, Ogier kommentoi.

Se, minkä sormen Ogier nosti heti haastattelun aluksi silmäkulmaansa, tuskin oli sattumaa. Katso tämä ylälaidan videon ensisekunneilta.

Kahdeksankertainen maailmanmestari pahoitteli hiljaisuuttaan, mutta korosti, ettei siinä ole mitään henkilökohtaista haastateltavaa tai faneja kohtaan.

Tänään en halua puhua. Olen pahoillani kaikkien ihmisten puolesta, jotka ansaitsevat tätä parempaa.

FIAn ylin johto käski, että meidän täytyy tukkia suumme. Tämä on vähän surullista. Tässä ei ole kyse vain rallista. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Ogier sanoi hiukan mystisestikin.

Ogier on MM-sarjassa kolmantena, 38 pistettä kärjessä olevaa Hyundain Thierry Neuvillea jäljessä. Ogierin mahdollisuudet taistella mestaruudesta kokivat lisäksi kolauksen perjantain kolmannella erikoiskokeella, kun hän ajoi leveäksi ja kärsi rengasrikon. Renkaan vaihtamiseen tuhraantui yli puolitoista minuuttia aikaa.

Sébastien Ogierilla rengasrikko! Ranskalaistähdelle raju takaisku mestaruuskamppailuun 1:42
Sébastien Ogierilla rengasrikko: ranskalaistähdelle valtava takaisku mestaruuskamppailuun.

Lue myös:

    Uusimmat