Seireenien kutsussa piilee totuus: Viehtyneet miehet ottavat enemmän riskejä

Vain jo naisen äänen kuuleminen voi saada miehen riskeeraamaan kaiken, tai no, melkein kaiken. Ainakin virtuaalitodellisuudessa, kertoo tutkimus.

Paratiisilintujen erikoiset soidintanssit ja Troijan sota ovat vain yksiä esimerkkejä siitä, että miehet ovat valmiita hulluuksiin tehdäkseen vaikutuksen haluamaansa naiseen.

Seireenien merimiehiä tenhoavan vaarallista kutsua on nyt myös tutkittu.

New York Post uutisoi tutkimuksesta, joka selvitti miesten riskinottokykyä viehättävänä pitämänsä naisen edessä.

Personality and Individual Differences -julkaisussa esitelty tutkimus selvitti, että korkeaääninen naisen ääni houkuttelee miehet helpommin ottamaan riskejä.

Miehet kuitenkin syöksyivät vaaroihin vain, jos nainen itse oli valmis ottamaan riskejä. Eli jos nainen ei ollut kiinnostunut vaarallisista tilanteista, myös mies otti todennäköisemmin varman päälle.

Monet uskovat, että vain maskuliininen "Chad" voi saada naisia – tästä on kyse. Juttu jatkuu videon alla.

Yhä useampi nuori mies uskoo: Naiset kiinnostuvat vain "Chadeista" 0:55
Yhä useampi nuori mies uskoo, että naiset kiinnostuvat vain "Chadeista"

Naisen äänellä merkitystä

Evoluutioon perustuvan teorian mukaan miehet, jotka ovat valmiita ottamaan riskejä naisen takia, ovat todennäköisemmin laadukkaampien geenien kantajia. Sen takia he ovat järkevämpiä pariutumiskumppaneita suvunjatkamismielessä.

Myös naisen ominaisuuksilla on merkitystä, onko tämä soveliasta vaimomateriaalia. Yleisesti miehet pitävät korkeaäänistä ja heleää naisen ääntä viehättävämpänä kuin matalan viettelevää äänenalaa. Heleän naisen äänen voi ajatella kuvastavan nuoruutta, terveyttä ja hedelmällisyyttä. Tätä olettamusta käytettiin myös itse miesten riskinottotestissä hyväksi.

Uudessa kiinalaistutkimuksessa olettamus vietiin astetta pidemmälle. Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka paljon naisen äänellä oli merkitystä tilanteessa, jossa miehen täytyi ottaa riski ja jopa toimia vaarallisesti.

Tutkimukseen osallistuneille nuorille kiinalaismiehille esitettiin kaksi hypoteettista tilannetta virtuaalitodellisuudessa. Ensimmäisessä tilanteessa 66:lta tutkimukseen osallistuneelta mieheltä pyydettiin ottamaan neuvoja sekä korkeaääniseltä että matalaääniseltä naisen ääneltä.

Kuinka pitkälle mies olisi valmis menemään haluamansa naisen tähden?

Ensimmäinen virtuaalitodellisuudessa tapahtunut tilanne tapahtui liikenteessä naisäänen antaessa ajo-ohjeita. Ääni käski tutkimukseen osallistunutta joko kiihdyttämään tai hidastamaan vauhtia ajettaessa risteykseen, jossa valot ovat juuri vaihtuneet keltaisiksi.

Tutkimuksen toisessa testissä kahta joukkoa heteromiehiä käskettiin kuuntelemaan markkinointipuhe naiselta, jolla oli joko matala tai korkea ääni. Jälkeenpäin osallistujia pyydettiin arvioimaan naisen äänen viehättävyyttä.

Tämän jälkeen miehille annettiin kahden naisen mieltymyksiä kuvaavat muistiot. Jokainen mies sai yhden kahdesta muistiosta. Toisessa nainen halusi rohkean, vahvan ja terveen maskuliinisen miehen, joka rakastaa urheilua. Toinen muistio kuvaili naisen, joka arvostaa miehessä kärsivällisyyttä, perhekeskeisyyttä, kiltteyttä, tarkkaavaisuutta ja kypsyyttä.

Muistioista toisen oli tarkoitus kannustaa riskinottoon, kun taas toisen oli tarkoitus hillitä miestä.

Tutkimuksen viimeisessä vaiheessa miehet pudotettiin takaisin virtuaalitodelliseen maailmaan. Testissä miesten oli tarkoitus kävellä korkealle asennettua kapeaa tukkia pitkin. Nopeus, jolla miehet onnistuivat läpäisemään virtuaalisen testin arvioi kunkin osallistujan luontaista riskinottokykyä.

Tulosten perusteella miehet ottivat herkemmin riskejä korkeaäänisen naisäänen seurassa.

Kuitenkaan niissä miehissä, jotka saivat muistion naisesta, jonka miestyyppi oli perhekeskeinen ja kiltti, ei havaittu merkkejä riskialttiudesta.

Lue myös:

    Uusimmat