Seitsemän laudaturia ja yhden eximian kirjoittanut Erika lähettää tukensa pettyneille ylioppilaille: "Niin paljon hyviä polkuja on valittavissa"

3:50img
Ressun lukion syksyn ylioppilaat kertovat, millainen työ huipputulosten takana on tehty!
Julkaistu 11.11.2021 18:52

MTV UUTISET – LINNEA VIRTANEN

Syksyn ylioppilaskirjoitusten tulokset julkaistiin tänään. Kaiken kaikkiaan tänä syksynä valmistui noin 4 200 uutta ylioppilasta.

MTV Uutiset Live jalkautui paikan päälle Ressun lukioon, jossa kirjoitettiin syksyn paras kokonaistulos eli paras arvosanapistemäärä kuudella laudaturilla ja kolmella eximialla.

Eniten laudatureja kirjoitettiin tänä syksynä Tampereen klassillisessa lukiossa. Lukion oppilas saavutti huimat kahdeksan laudaturia.

Lue myös: Syksyn ylioppilaskirjoitusten tulokset julki: Paras tulos 6 laudaturia ja 3 eximiaa – Tampereella yksi kirjoitti 8 laudaturia

Tehty työ palkittiin

Ressun lukion syksyn ylioppilas ja parhaan kokonaistuloksen saavuttanut Adele Kujala kertoo, kuinka hänen fiiliksensä ovat tulleista tuloksista hyvät, mutta myös hieman yllättyneet.

– On kiva, että tehty työ palkitaan, Kujala iloitsee.

Myös Ressun lukion toinen ylioppilas Erika Tilander kirjoitti huimat seitsemän laudaturia ja yhden eximian.

Tilanderin mukaan tänään tulleisiin tuloksiin saa olla tyytyväinen. Nyt on urakka ohi ja tehty työ palkittiin.

Kaksikon tulosten takana näkyy myös pitkään jatkunut kova työ. Tilander kertoo, kuinka hänen kohdallaan työmäärä oli suuri, mutta kirjotettujen aineiden mielekkyys sai työn tuntumaan todellista pienemmältä.

Myös Kujala kertoo, kuinka töitä sai tehdä kirjoitusten eteen paljon. Kuitenkin kun opiskelun sai aikataulutettua pitkälle ajalle, ja kursseilta oli jäänyt paljon tietoa jo käteen, loppujen lopuksi työ ei tuntunut niin raskaalta.

– Parhaimmillaan mentiin seitsemässä tai kahdeksassa tunnissa päivässä, mutta sitä enempää en opiskellut, Kujala sanoo.

Oma jaksaminen koetuksella

Kujala itse ei ole joutunut tekemään kirjoitusten takia suurempia uhrauksia, koska aikatauluttamisen avulla kirjoitusurakan lomaan on mahtunut muutakin elämää.

Tilander kertoo, kuinka keväällä hänellä oli jaksoja, joissa oma jaksaminen oli koetuksella. Hänen omassa elämässään oli asiat ylioppilaskirjoitusten aikaan hieman levällään, minkä vuoksi kuormituksesta tuli suurempi.

Kaksikko kokee olevansa etuoikeutetussa asemassa, kun heidän kohdallaan kirjoitukset onnistuivat toivotun hyvin.

Kujalan mukaan tuloksista tulee olemaan hyötyä jatko-opintoihin hakiessa. On kuitenkin tärkeää, että kirjoitusten uusimismahdollisuuksia on lisätty, niin epäonnistuminenkaan ei ole katastrofi.

Tilander kertoo, kuinka häntä itseä henkilökohtaisesta vähän jopa ärsyttää seistä haastattelussa, koska hän tietää, kuinka paljon suorituspaineita lukiolaiset kokevat.

– Lähetän terveiset kaikille niille, joille omat tulokset olivat pettymys tai oma perhe ei ollut tyytyväinen. Niin paljon kaikennäköistä mahtuu ja niin paljon hyviä polkuja on valittavissa, Tilander sanoo.

Kujalalle tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä hieman avoinna. Hän aikoo suunnata yliopisto-opiskelun pariin, mahdollisesti luonnontieteiden tai lääketieteen pariin.

Tilanderille tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät. Hän suuntaa lukemaan valtio-oppia Turkuun, minkä jälkeen hän pyrkii toimittajaksi.

Lue myös: Joka vuosi joku saa paniikkikohtauksen – sairauskohtaukset eivät ole harvinaisia yo-kirjoituksissa: "Erilaisia tilanteita tulee eteen"

Tuoreimmat aiheesta

Ylioppilaskokeet