Self-raising jauho

kuva: Myllyn Paras
kuva: Myllyn ParasMyllyn Paras
Julkaistu 27.07.2005 10:40(Päivitetty 27.07.2005 10:40)

Hei!
Australiassa keräsin kaikenlaisia ihania leivontaohjeita lehdistä.Nyt ongelmani on, että siellä käytetään ns. self-raising jauhoja, joissa on siis itsessään jo leivinjauhe. Miten muutan ohjeen tavallisille vehnäjauhoille? Kuinka paljon leivinjauhetta on esimerkiksi desissä itsestäänkohoavia jauhoja?
t. Liisa

Hei Liisa!
Self-rising vehnäjauho on tosiaan monissa maissa se yksi yleisimmistä perusjauhoista, jota myydään. Self-rising vehnäjauho sisältää kohotusainetta (leivinjauhetta tms.) ja suolaa. Jos leipoo tällä jauholla suomalaiseen ohjeeseen, tulee jättää vain pois leivinjauhe sekä hieman suolamäärää pienentää, mikäli sitä ohjeessa on.

Ja kysymykseesi eli toisin päin leivottaessa, siis self-rising jauhoja sisältävään ohjeeseen käytettäessä tavallisia vehnäjauhoja: lisätään 1 tl leivinjauhetta ja hiven (n. 1/3 tl) suolaa 2 dl erikois- tai puolikarkeita vehnäjauhoja kohden.

Ystävällisin terveisin
Arja

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle