Sergio Pérezin isä päästi täysin hätkähdyttävän lausunnon – Red Bull -spekulaatio vauhdissa

Sergio Pérezin isä Antonio sanoi vasta varmana asiana, että hänen pojastaan tulee vielä maailmanmestari. Red Bullin F1-kuljettajan rämpiminen sai kuitenkin rujoa jatkoa nyt kotiyleisön edessä Meksikon GP:n aika-ajoissa.

– Paras "Checo" Pérez on vielä näkemättä. Olen varma, että aikanaan Checolla on aseet ja työkalut taistella maailmanmestaruudesta. Odotan sitä innolla ja voin sanoa, että Checosta tulee maailmanmestari, Sergion isä Antonio Pérez Garibay lausui Récordin maanantaina julkaisemassa haastattelussa.

Siinä missä Pérezin Red Bull -tallikaveri Max Verstappen on kiinni neljännessä maailmanmestaruudessaan ja johtaa MM-sarjaa 57 pisteellä ennen Lando Norrisia, Pérez on MM-sarjassa vasta kahdeksantena. Hän on 204 pistettä Verstappenia perässä.

Pérez ylsi palkintokorokkeelle neljässä viidestä osakilpailusta kauden alussa, mutta tulokset ovat olleet sittemmin suorastaan katastrofaalisia eikä hän ole yltänyt enää kertaakaan täyden osakilpailun podiumille. Aika-ajoissa on tullut monia karsiutumisia varhaisessa vaiheessa kymmenen ja paikoin viidentoista parhaankin ulkopuolella.

Tänä viikonloppuna käydään sesongin 20:s GP Pérezin kotimaassa Meksikossa, ja Pérez jäi jopa itselleen mieluisalla radalla aika-ajoissa 18:nneksi, takanaan vain kaksi kuljettajaa. 

Toivottu nousu ei toteutunut

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko totesi kuulleensa Pérezin valittaneen radioon paljon jarruongelmista. Hän lisäsi, että täytyy selvittää, mistä on kyse.

– Valitettavasti toivottua nousua, jota kaikki me odotimme, ei tapahtunut, Marko sanoi Saksan Skyn mukaan.

– Kaikki kunnia isän optimismille, hän myös tokaisi.

Verstappen kaasutteli aika-ajoissa toiseksi. Ferrarin Carlos Sainz ajoi paalulle.

Suuri pettymys

Pérez luonnehti jo torstaina kauttaan kamalaksi. Se on ollut hänelle selkeästi surkein Red Bullilla.

Vaikka Pérez jäi viime kaudellakin melkoisesti tallikaveristaan Verstappenista, 290 pistettä, hän ylsi tuolloin kuitenkin MM-sarjassa toiseksi. Sitä edeltävinä Red Bull -kausinaan hän oli ollut kolmas ja neljäs.

Meksikon aika-ajojen jälkeen Pérez sanoi kamppailleensa melkoisesti jarruttamisen kanssa. Ongelma on vaivannut hänen mukaansa viimeisten kolmen kilpailun ajan – hän ei ole saanut autoa kunnolla hidastumaan.

– Joka kerta kun yritin jarruttaa, sysäsin liikaa energiaa renkaisiin, mikä tekee auton pysäyttämisestä minulle todella hankalaa, hän ruoti medialle.

Pérez tuumi, että hänen täytyy mukauttaa jarruttamistaan varsin paljon. Ongelma on nähtävissä datasta, mutta "emme pysty korjaamaan sitä tällä hetkellä".

– Tämä on toki todella suuri pettymys. Haluan onnistua todella hyvin tässä GP:ssä. Valitettavasti se on todella vaikeaa, Pérez pui ja luonnehti Meksikon olevan herkkä rata.

Kotiyleisön suosikki odottaa itseltään vaikeaa sunnuntaista kilpailua.

Pérezin on monissa mediaspekulaatioissa pohdittu voivan joutua jättämään paikkansa Red Bullilla jopa tämän kauden aikana. Niin kävi sisartalli RB:llä jo Daniel Ricciardolle. Joissain arvioissa Pérezin on ounasteltu voivan joutua syrjään jo Meksikon jälkeen, ja korvaajakandidaatteja pohditaan laajalti.

Lue myös:

    Uusimmat