Seurapomo hyökkäsi erotuomarin kimppuun – järkyttävä välikohtaus johti järeään ratkaisuun: "Kaikki joutuvat maksamaan"

Turkin jalkapalloliitto on keskeyttänyt maan kaikki sarjat maanantaina pelatun, Ankaragücün ja Rizesporin välisen ottelun tapahtumien vuoksi.

Ankaragücün puheenjohtaja Faruk Koca löi ottelun erotuomaria Halil Umut Meleriä kasvoihin heti 1–1-lukemiin päättyneen ottelun jälkeen. Vierasjoukkue Rizespor teki tasoitusmaalin seitsemännellä lisäaikaminuutilla.

Kotijoukkueen taustaryhmää ja kannattajia vyöryi päätösvihellyksen jälkeen kentälle, ja Meleriä myös potkittiin hänen kaaduttuaan Kocan lyönnin voimasta maahan. Meler pääsi pukuhuoneeseen polisiin avustamana.

– Turkin jalkapalloliitto on päättänyt keskeyttää kaikki pelit kaikissa liigoissa toistaiseksi, maan jalkapalloliitto tiedottaa aiemmin Twitterinä tunnetussa viestipalvelu X:ssä.

– Kaikkia tässä tapahtumassa osallisena olleita tullaan rankaisemaan kovimmilla mahdollisilla keinoilla.

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen. Jos video ei näy laitteellasi, näet sen tästä linkistä.

Turkin sisäministeri Ali Yerlikaya kertoi maanantai-iltana X:ssä, että Ankaragücün puheenjohtaja on saanut sairaalahoitoa hyökkäyksessä syntyneisiin vammoihin.

– Pidätystoimenpiteet suoritetaan hoidon jälkeen.

Kaksi muuta henkilöä oli jo otettu kiinni.

– Turkkilaista jalkapalloa lyötiin tänä iltana häpeällisesti. Kaikki osalliset joutuvat maksamaan, Turkin jalkapalloliiton puheenjohtaja Mehmet Buyukeksi sanoi yleisradioyhtiö TRT:n mukaan.

Myös Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on tuominnut tapauksen.

– Urheilu tarkoittaa rauhaa ja veljeyttä. Urheilu ja väkivalta eivät sovi yhteen. Emme milloinkaan salli väkivaltaa turkkilaisessa urheilussa, Erdogan kirjoittaa omalla X-tilillään.

Voimakaskin kritiikki erotuomareita kohtaan on Turkissa yleistä, mutta väkivaltaiset hyökkäykset ovat äärimmäisen harvinaisia.

Lue myös:

    Uusimmat